MHP lideri Bahçeli, bir dönem partide yer alan veya ülkücü geçmişi olan, ancak çeşitli nedenlerle partiyle gönül bağını koparmış isimleri yeniden MHP'ye kazandırmak için harekete geçti. Partiye muhalefet yapan Yeniçağ Gazetesi ile temas kuruldu.

Akşam Gazetesi'den parlamento muhabiri Volkan Yanardağ'ın haberine göre Bahçeli, bazı isimlerle de yüz yüze görüşmelere başladı. Bahçeli'nin geçen cumartesi eski AK Partili Bakan Murat Başesgioğlu, önceki gün de partinin eski genel sekreteri Koray Aydın'la genel merkezde bir araya geldiği öğrenildi. Aydın'ı kahve içmeye çağıran Bahçeli'nin, bir buçuk saat süren görüşmede, 'Ülkenin ve toplumun bekası için gelin birlikte çalışalım' dediği öğrenildi.

Öte yandan Bahçeli'nin küskün ülkücülerle 'barışma harekatı'nın altyapısı referandum sürecinde atıldı. Bu süreçte Başbakan Erdoğan, '12 Eylül'le hesaplaşma' adı altında 'eski ülkücüler'e seslenerek, 'Evet' oyu istemişti. Geçen hafta ilk adımı atan Bahçeli ise 'Millet ve Devlet Bekası İçin Güç Birliği' toplantısında küskün ülkücülere 'Geri dönün' çağrısı yapmıştı.

Sırada Özdağ ve Somuncuoğlu var

Bahçeli'nin bir dönem kendisiyle liderlik yarışına giren Ümit Özdağ ile eski MHP'li Bakan Sadi Somuncuoğlu'la da bir araya gelmesi bekleniyor. MHP'nin, partiye muhalif çizgide yayın yapan Yeni Çağ Gazetesi'yle de temas kurduğu, ilişkilerini iyileştirdiği de kulislere yansıyan bilgiler arasında.