Radikal yazarı Cüneyt Özdemir gündemdeki Melek Erhan krizinde son sözünü söyledi. Erhan'ı arayarak istemeden de olsa üzdüyse özür dilediğini söyleyen Özdemir 'Tüm muhabirler melektir' dedi.

Özdemir, aldığı tepkileri de yorumlarken "medyanın kurtlar sofrası mensupları Melek Erhan ile aramıza girip rol kapmaya çalıştılar. Onlara tek bir sözüm var: Çıkın aramızdan." dedi.

İşte Özdemir'in o yazısı:

Bir süredir bu köşede Ankara gazeteciliği ve dili üzerine yazılar yazıp duruyorum. Amacım, Ankara kökenli bir gazeteci olarak mesleğimize yeni bakış açıları getirmek. Farklı açılardan gazeteciliği tartışmak. Ezber bozmak. Bu tartışmanın bile pek çok gazeteciyi şimdiden rahatsız ettiğini görüyorum.

MELEK ERHAN'I TANIMIYORDUM, GENÇ BİR MUHABİR SANDIM

Geçen gün her zamanki gibi 5n1k programında Ankara’ya bağlandık. Ankara bürosunun muhabirlerinden Melek Erhan parlamentodan karşımdaydı. Kendisini şahsen tanımıyorum. Genç ve zinde görünümüyle bende genç bir muhabir izlenimi uyandırdı. Meğer 16 yıllık tecrübeli bir muhabirmiş, bilmemek benim kusurum.

AYŞENUR ARSLAN TİTREYEREK BANA SAYDIRDI

Yayın sırasında her konukta ve hemen hemen her muhabirde olduğu gibi kendisine sıradışı sorular sordum. Daha önce Ankara’dan bağlandığım hemen her muhabirle yaptığımız gibi ezberi bozalım istedim. Aslında gece problem yoktu. Ancak ertesi gün CNNTürk ekranında titreyerek bana saydıran Ayşenur Arslan’ı buldum. Ardından hakkımda imza toplayan yönetici mi istersin, isim vermeden Twitter’da atıp tutan muhabir mi herkes yıllardır eteklerinde biriktirdiği taşı döktü.

MELEK ARHAN'I ARAYIP ÖZÜR DİLEDİM

CNNTürk’ün kurumsal kimliğini, ilişkilerini kamuoyu önünde tartışmayı doğru bulmadığım için hiçbirine cevap vermedim, sustum. Akşam olunca Melek Erhan’ı arayıp (bilmeyerek bile olsa üzdüysem, özür dilemem gereken tek kişiden) yanlış anlamadan dolayı özür diledim.

JÖLELİ AKBABALAR, KURTLAR SOFRASI MENSUPLARI ÇIKIN ARADAN

Bu vesileyle yılların kişisel birikmiş hesaplarını görmeye kalkanlar, başka kanaldan kahramanlığa soyunanlar, medyada itibarsızlığın ansiklopedisini yazmış jöleli akbabalar, yani medyanın kurtlar sofrası mensupları Melek Erhan ile aramıza girip rol kapmaya çalıştılar. Onlara tek bir sözüm var: Çıkın aramızdan. Burada muhabirlere verdiğim önemi uzun uzun anlatacak değilim.

BEN DOĞMA BÜYÜME MUHABİRİM

Ben doğma büyüme muhabirim. Mesleğe muhabir asistanı olarak başladım ve 21 yılda vardığım en üst yer yine muhabirliktir. Bu konuyla ilgili kimseyle tek bir polemiğe girmeye gerek bile görmem ama medyanın kurnaz kurtlarına da bunca yılın emeğini meze ettirmem. Siz önce kendi kanalınıza, kendi işinize, kendi emeğinize bakın. Hâlâ omuz omuza çalıştığım için ben hepinizden iyi bilirim ki, bütün muhabirler melektir.

GAZETECİLER.COM