Kaldığı otelin temizlik görevlisine tecavüz girişiminde bulunduğu gerekçesiyle ev hapsine alınan IMF eski Başkanı Dominik Strauss Kahn serbest bırakıldı.

IMF'nin eski patronu bugün New York'ta yeniden mahkemeye çıktı.

Dominique Strauss-Kahn, ev hapsi kaldırılarak serbest bırakıldı.

Strauss-Kahn mahkeme salonundan eşiyle birlikte gülerek çıktı.

Mahkemenin hakimi, serbest kalan eski IMF Başkanının davasının kapanmadığını belirttiği açıklamasında, daha önce belirlenen 18 Temmuz duruşma tarihinin hala geçerli olduğunu hatırlattı.

Kadın yalan mı söylüyor?

Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sarkozy'nin rakibi olacaktı, ama Manhattan'da kaldığı Sofitel Oteli'nin 2806 numaralı odasında yaşananlar paranın patronunun koltuğundan etti.

IMF eski Başkanı otelin temizlik görevlisine tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı, kefaletle serbest bırakılıp, ev hapsine alındı.

32 yaşındaki Gineli göçmen mağdur kadının ifadesini önce inandırıcı bulan iddia makamı "Söyledikleri tutarsız" diyor.

Savcılığa göre kadının ifadesinde kara dilekler var. Yani otelin temizlik görevlisi yalan söylüyor.

Savcılığın edindiği bilgiye göre, bir ülkeye sağınmacı başvurusu olan kadının uyuşturucu satmak ve para aklamak gibi suçlarla bağlantısı bulunuyor.

Ortada otel görevlisinin olaydan sonraki 24 saat içinde bir mahkumla yaptığı telefon görüşmesi de var.

Kaydedilen o görüşmede kadının, Kahn'a yönelik suçlamalardan nasıl bir çıkar sağlanabileceği konusunu görüştüğü belirtiliyor.

Hatta iddiaya göre, 180 kilogram uyuşturucu bulundurduğu için tutuklanan o adam, son iki yıl içinde otel çalışanının banka hesabına 100 bin dolar kadar para aktaran kişiler arasında.

Kahn suçlamayı reddetti


Temizlik görevlisinin üniformasında Kahn'a ait sperm bulunmuştu. Kahn iddiaları reddediyor.

Avukatları, "Cinsel taviz ya da tecavüz girişimi yok, iki tarafın da rızasının olduğu bir cinsel ilişki var" diyor.

Gelinen son nokta, Strauss Kahn'a yönelik suçlamaların, Fransız siyasetçiye seçim yarışında düzenlenen bir komplo olduğu iddialarını güçlendirir nitelikte.