Orgazmı kolaylaştırdığı iddia edilen 'G Noktası' ile ilgili şimdiye kadar bir çok araştırma yapıldı. G Noktası'nın nerede olduğu daima merak edildi. işte bütün bu merakları gidermek için seks uzmanlarından G Noktaları rehberi.

Kadınlarda

Dudaklar


Sinir ucu ile dolu olan bu bölge, en az diğer erojen bölgeler kadar önemlidir. Partner ile sanki oyun oynar gibi dudaklarına küçük küçük öpücükler kondurmak gerekir.

Klitoris


Klitoris dil hareketleri ve parmaklar ile uyarılabileceği gibi ikisinin bir arada yapılacağı hareketler ile de uyarılabilir. Unutulmaması gereken bu bölgeyi uyarmadan önce biraz olsun partnerin önceden uyarılmış olması ve bu bölgenin ıslak olmasıdır.

Vajina


Vajina ise dış ve iç olarak iki kısımda incelenebilir. Dışta dudaklar ve vajina çevresi önemli alanlardandır.

Göğüsler


Erkekler kadınların göğüslerine dokunmayı severler ve kadınlar da kendilerine dokunulmasından hoşlanırlar. Partnerlerin kimi sert davranılmasından hoşlandığı gibi kimisi göğüslerine fazla ilgi gösterilmesinden hoşnut olmayabilir. Zamanla keşfetmek gerekir.

Gerdan/Boyun


Sinir sistemi gelişmiş olan boyun bölgesi hem erkeklerin hem de kadınların erojen noktalarından. Bu sebeple gerek kadınlar gerekse erkekler boyunlarının öpülmesi, okşanması, yalanması ya da hafifçe ısırılmasından hoşlanırlar.

Göbek deliği


Sevişme anında kadınlar göbek deliklerinin ellenmesinden, yalanmasından, okşanmasından tahrik olur.

Kalça


Kadınların erojen bölgelerinden biri de kalçalarıdır. Hemen hemen her kadın, popolarının okşanmasından, öpülmesinden, yoğurulmasından, hafifçe vurulmasından ve partnerlerinin parmaklarının popo çizgisi boyunca gezinmesinden hoşlanır.

Erkeklerde

Penis


Penisin çeşitli bölümleri arasında en duyarlı olanı, glans adı verilen penis ucudur. Ritmik olarak uygulanan bir uyarıya karşılık verir.

Testis Torbaları (Scrotum)


Cinsel uyarı ile doğrudan doğruya pek ilişkisi yoktur. Bazı erkekler, testis torbalarının avuç içinde tutulup parmaklar ile uyarılmasından coşku duyarlar. Çoğu erkekler ise testis torbaları biraz fazla sıkıldığı zaman acı duyarlar. Bununla birlikte testis torbalarının bir avantajlı yanı vardır: cinsel birleşme sırasında kadının gövdesine hafifçe değerler ve bu çoğu kez kadına zevk verir.

Bacak Arası


Döl yolu ağzı (ya da penis kökü) ile anus (makat) arasında kalan bölge dokunmaya karşı duyarlıdır. Bu bölgenin orta bölümü özellikle basınca karşı duyarlıdır.

Boyun


Erkekler de kadınlar gibi boyunlarına masaj yapılmasının cinsel arzuyu arttırdığı görüşünde.



AskMan