BSK Eskişehir Anadolu Hastanesi, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ali Şişman, kulak çınlamasının aslında bir hastalık habercisi olabileceğini söyleyerek, ileride ciddi problemlerle karşılaşmamak için, bu durumun önemsenmesi gerektiğini vurguluyor.



Kulağımız çınladığında 'herhalde birisi beni anıyor' diye düşünürüz. Oysa kulak çınlaması, yaşam kalitesini düşürmekle kalmayıp, bazı ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. BSK Eskişehir Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ali Şişman, kulak zarındaki delinme, kulak kiri, orta kulakta oluşan kireçlenme, kulak iltihapları ve işitme sinirinden kaynaklanan tümörlerin çınlamaya neden olduğunu söylerken, bazı çınlamaların kulak kaynaklı olmayabileceğini vurguluyor.

Kişinin psikolojik durumu, depresyon, uyku düzensizliği, yorgunluk, kolesterol, damar tıkanıklığı, alerji, yüksek veya düşük tansiyon, şeker hastalığı, tiroid hastalıkları, baş ve boyun travmaları, aspirin ve benzeri ağrı kesici ve antiromatizmal ilaçların uzun süre kullanımı ve bazı antidepresan ilaçlar da çınlama sebebi olabilir.

Tedavi her durumda farklı olacaktır. Çınlamanın sebebinin aydınlatılması ve varsa tedavisi için konuya ilgili bir kulak burun boğaz uzmanına başvurmanız gerekir.