Sarıyer Belediyesi, Almanya'nın ve dünyanın en ünlü cerrah veteriner hekimlerinden Dr. Ralf Schweda ve ekibinin başlattığı sokak hayvanları için sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki Türkiye ziyaretinde ev sahipliği yaptı.

Veteriner işleri Müdürlüğü’nden başlayan ziyaret sırasında yaralı bir martıyı inceleyen Dr. Ralf Schweda ve ekibi sonrasında Kısırkaya’daki Sarıyer Belediyesi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdi.



Kısırkaya’da bulunan hayvanları detaylı bir şekilde inceleyerek, çeşitli konularda kendisine eşlik eden heyete bilgi veren Veteriner Hekim Ralf Schweda daha sonrasında ameliyat için uygun hayvanlardan üç tanesinin operasyonunu gerçekleştirdi. Dr. Ralf Schweda ameliyat esnasında en önemli ihtisas alanlarından biri olan, “altın implantasyonu” yöntemini uyguladı. Ameliyat edilen hastanın kemiklerine altın çivilerin uygulanarak gerçekleştirildiği bu yöntem, ameliyat sonrası ve ilerideki yıllarda olabilecek komplikasyonları ortadan kaldırmaktadır.

Dr. Ralf Schweda ve ekibine ziyaret sırasında Veteriner İşleri Müdürü Ayhan Akbulut, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ayşegül Bölükbaşı, sokak hayvanları adına pek çok çalışma yapan hayvan sever Lale Halimoğlu ve Dr. Schweda’nın yaptığı ameliyatlar ve çalışmalardan belgesel program hazırlayan Alman kanalı Vox Tv ekibi eşlik ettiler.

Omurilik, kalça çıkığı, komplike kırık ameliyatları konusunda çok önemli bir isim olan Dr. Ralf Schweda, kliniğinde el ile tedavi, elektro ve ultrason tedavisi, koşu bandında tedavi, yüzerek tedavi ve ışın tedavisi de uygulamaktadır.

Dr. Ralf Schweda ve ekibi yaptıkları sosyal sorumluluk projesi kapsamında kendilerine destek olan ve ev sahipliği yapan Sarıyer Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler.

Sarıyer’den önce Bursa’yı ziyaret eden Dr. Schweda, Türkiye’deki programı kapsamında, bu ameliyatlara ihtiyaç duyan çeşitli sokak hayvanlarını ameliyat etmeye devam edecek.