Bu artışın en büyük kısmı Türk Telekom Grubu’na geçtiğimiz yıl katılan Macaristan merkezli Pantel şirketinin altyapısından sağlanıyor. 16 ülkede 27 bin kilometre fiber altyapısı olan Pantel ile Türk Telekom, Türkiye’yi bölgenin iletişim merkezi haline getirerek genişbant ve datada küresel konumunu güçlendiriyor.Türk Telekom, doğu ile batı arasında bir iletişim köprüsü olmaya ve Türkiye’yi bölgenin yeni iletişim merkezi haline getirmeye yönelik yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Türk Telekom, 2010 yılında Türk Telekom Grubu’na katılan, Avrupa’nın önde gelen bağımsız toptan data ve kapasite sağlayıcılarından Pantel’in desteğiyle Türkiye’nin yurtdışı çıkış kapasitesini 1.2 terabite çıkartıyor.

Türkiye’nin hızına hız katmak amacıyla yapılan bu atılım ile 2005 yılında 30 gigabit olan yurtdışı çıkış kapasitesi, yapılan yatırımların sonucunda bugün itibariyle 650 gigabit seviyesinde bulunuyor. Yapılan son artışla birlikte 1.2 terabite yükselecek hız ile 2005 yılına göre 40 kat artış sağlanmış olacak. Bu sayede dijital dünyanın kapıları çok daha hızlı açılıyor; erişim kapasitesi daha da artıyor. Sağlanan kapasite artışıyla yurtdışında barındırılan, aralarında Google, Youtube, Facebook, Twitter gibi popüler platformların da bulunduğu pek çok siteye Türkiye’den erişim çok daha hızlı hale geliyor. Üstelik internetin yoğun kullanıldığı zaman dilimlerinde de erişim standardı korunmuş oluyor.

Pantel, 16 ülkeyi kapsayan 27.000 km fiber optik ağıyla, Türkiye’nin Ortadoğu ile Avrupa arasında karadan ses ve data köprüsü haline gelmesine önemli bir katkı sağlıyor. Türk Telekom Pantel ile birlikte, Türkiye, Ortadoğu ve Asya pazarlarını Batı Avrupa ve Amerika'ya bağlayan data ve genişbant trafiğini de sağlayarak küresel konumunu daha da güçlendiriyor.

Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani, Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt ve Pantel CEO’su Gregg Betz’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda; Türk Telekom Grubu’nun vizyonu ve Türk Telekom’un uluslararası ses ve data taşımacılığı
alanında attığı son adımların yanı sıra Pantel altyapısının Türk Telekom’a sağlamış olduğu katkılar paylaşıldı.