Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü`nden alınan bilgiye göre, saat 14.40`da merkez üssü Simav olan deprem yerin 3.4 kilometre altında meydana geldi. Can ve mal kaybına yol açmayan depremin hemen ardından büyüklükleri en büyüğü 3.1 olan 4 artçı meydana geldi. Depremler paniğe yol açmadı.

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, ilçedeki kiralık ev sıkıntısına dikkat çekti. Türk halkının gelenek ve görenekleri arasında birlik ve beraberlik bulunduğuna dikkat çeken Ünal, "Türk insanı zor günde komşusuna, yakınına yardımcı olur. Depremde birçok konut hasar gördü. Kirada oturan yüzlerce aile şimdi çadırlarda barınıyor. Evleri hasarsız veya az hasarlı insanlarımız kiralık ev arayanlara destek olmalı. Gün; dayanışma yardımlaşma günüdür. Gün, afeti fırsat bilerek yüksek bedellerle evleri kiraya verme günü değildir" dedi.

Türk insanının mutluluk ve güzellikleri birlikte paylaştığı gibi acıları ve zorlukları da paylaşması gerektiğine dikkat çeken Kaymakam Ünal, "200 liralık kiralık bir ev 400-600 lira olmamalı. TOKİ`ler bittiğinde bu tür evler göreceksiniz boş kalacak. O zaman kiracı aranacak. Gelin evlerinizi kiralık ev arayan deprem mağduru vatandaşlarımıza makul fiyatlarla kiraya verilim. Krizde kriz, afette afet yaratmayalım" diye konuştu.