Başkan sıfatıyla son konuşmasını yaptığını belirten Özgener,

"Bizim dönemimizde önemli adımlar attık. Futbolun gündemine takılıp kalmadan uzun vadeli programlar hazırladık. Futbolun en önemli sorunu şiddet olarak ön plana çıktı. Dünyada da aynı sorun var. Şiddeti gündeminden çıkartamayan ülkelerin ilerlemesi gelişmesi duruyor. Sponsorlar geri çekiliyor. Biz birçok çalışma yaptık şiddeti durdurmak için. Yerel koşullara uygun bir yasa çıkarttık.

Yasa henüz tam anlamıyla uygulanma şansı bulamadı. Yasa uygulanırsa sorun en kısa zamanda ortadan kalkacaktır. Kulüp yöneticilerinin yardımı gerekli. Titizlikle eğildiğimiz konu hakemlerimiz oldu. Kamuoyu hakemlere güveniyor. Yapılan hatalar içinde bulundukları ortama bağlı. Bizim için güven anahtar kelimemiz oldu.

TFF olarak hakemlere güvendik. Uluslararası alanda başarılı olacağına inandık. Milli takımlarımızda istikrarı sağlamaya çalıştık. Büyük başarı yakalayan milli takımımız son dönemlerde dibe vurdu. Altyapıya büyük önem verdik ve başarılı olduğumuza inanıyorum. Gelirlerimiz arttı ve naklen yayınlar çoğaldı. Statüde değişikliğe giderek tüm kulüplerin genel kurulda temsilini sağladık. Ligleri yeniden yapılandırarak sponsorluk gelirini arttırdık. Fransa'ya Avrupa Şampiyonası finallerini kaptırdık. Türkiye artık böyle bir organizasyona hazır. Futbola hizmet çok uzun bir maraton" diye konuştu.