Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları'na 130 ülkeden 13-19 yaş aralığındaki öğrenciler katıldı. Türkiye'de meslek örgütlerinden iş dünyasına kadar ziyaretler gerçekleştiren öğrencileri Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de ağırladı. İşadamı, renkli misafirlerin, yaz okuluna giden kızının hasretini giderdiğini dile getirdi.

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyat-ları'nda ter döken öğrencilerden oluşan bir grup, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'i ziyaret etti. Şahenk, konuk öğrencilerin ziyaretinin; yaz okulu için yanlarından ayrılan kızının ayrılığının verdiği hüzne bir nebze iyi geldiğini söyledi. Öğrencileri gayet sıcak karşılayan, onlarla tek tek tokalaşıp sohbet eden Şahenk, dünyanın dört bir yanından 1.000 çocuğun Türkiye'ye gelişinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Kızı Defne'yi yaz okuluna gönderdiğini kaydeden Şahenk, "Onun gidişi hem benim için hem de annesi için güç oldu. Fakat itiraf etmeliyim, bu öğrenciler ile bir araya gelmek moralimi ve enerjimi artırdı." diye konuştu. Şahenk, çocuklara ayrıca, "Yaz aylarında staj yapmak için kurumumuza gelin, konuğumuz olun. Ülkemizi tanıyın." çağrısında bulundu.

Türkiye'nin, dünyanın ilerlemesinde ve büyümesinde önemli bir rolü olduğunu anlatan Ferit Şahenk, "Ülkemiz ayrı medeniyetleri ve ayrı toplulukları ağırladı, ağırlıyor da. Umuyorum tertip edilen olimpiyatlar, yedi kıtada faaliyet yürüten okullar güzel şeylere vesile olur. Kanımca bu organizasyonlar ile kurumlar Türkiye'nin ismini ve cismini dünyaya duyuracak, insanlara kucak açacaktır." ifadelerini kullandı.

Ziyarette kendilerini Türkçe tanıtan öğrenciler, hedeflerini anlattı, hünerlerini ortaya koydu. Muhtelif ülkelerden öğrenciler şarkılarını seslendirirken, Bosna-Hersekli Vekas Murseloviç ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek'in Utansın adlı şiirini okudu. Nijerli Abdurrahim Musak'ın, 'Bu bayramda gelemedim annem' şiiri Şahenk'ten büyük alkış aldı. Renkli görüntülere sahne olan ziyarette Nijeryalı Fatıma Barma, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray'a yönelttiği, "Kaç yaşındasınız?" sorusunu Ferit Şahenk'e de sordu. Soruya "47" cevabını veren Şahenk, Fatıma'yı şaşırttı. Fatıma, "Türk erkekleri yaşlı görünüyor. Siz sanki 60 yaşındasınız." dedi. Öğrencinin bu sözleri Şahenk'i güldürdü. Nijerli Abdurrahim Musak'a, "Hangi takımı tutuyorsun?" diye soran Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı, öğrencinin "Fenerbahçe" cevabı üzerine memnun oldu. Abdurrahim'e, "Peki, Fenerbahçe'den hangi futbolcuları tanıyorsun?" sorusuna ise Abdurrahim, "Volkan ve Alex" karşılığını verdi. Bir dönem yine Fenerbahçe'de top koşturan Nijeryalı Uche ve Okocha'yı da tanıdığını belirtti. Dünya çocukları, Ferit Şahenk ile toplu fotoğraf çektirdikten sonra Doğuş Holding'den ayrıldı.