Kutlu zaman dilimlerini içinde barındıran üç aylar dün gece kutlanan Miraç Kandili ile taçlandı. Gönülleri manevî huzurla dolduran gecede inananlar camilere akın etti.

Miracın manevî atmosferinden istifade etmek isteyenler dua ve ibadetle geçirdileri geceyi namazla süsledi. Camilerden Kur'an ve Mevlid-i Şeriflerin yükseldiği gecede ulu dergâha açılan eller barış ve huzur, af ve mağfiret talep etti. İstanbul'da özellikle selâtin camilerinde gece geç saatlere kadar Miraç Kandili'nin coşkusu yaşandı. Televizyon kanalları da Miraç Kandili nedeniyle özel programlar düzenledi. Gecenin manevî atmosferini aktarmak için TRT Bursa Edebali Camii'nde, Kanal 7 Eyüp Sultan Camii'nde, Beyaz TV de Ankara Kocatepe Camii'nde düzenlenen programları canlı yayınlarla izleyicilerine aktardı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de kandil münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Miraç'ın, her bir Müslüman için manevî bir terfi olduğunu dile getiren Görmez, "Bugün bize düşen Miraç'ın metafizik mahiyetini, bütün ayrıntıları ile ele almak değil, Miraç'ın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir." dedi. Miraç Gecesi'nde inananları dua etmeye çağıran Mehmet Görmez, Suriye'de yaşananlarla ilgili olarak da şu çağrıda bulundu: "Miraç'ın yanı başımızda dost, kardeş, komşu ve akraba olduğumuz Suriyeli kardeşlerimizin içine girdikleri kaos ve sıkıntıdan yükselerek kurtulmaları için dua ve niyazda bulunmayı ihmal etmeyelim."