Usta gazeteci Haluk Şahin 1 Temmuz'dan itibaren TV8'i bırakıyor. Radikal bir karar alan Şahin, artık güncel haberlerin içinde olmayacak. Şahin TV8'den neden ayrılacağını, hayatının geri kalanında neler yapacağını  anlattı...

İşte Şahin'in Medyatava'ya yaptığı açıklama:


"Temmuz başından itibaren TV8’den ayrılıyorum. Ara vermiyorum, vites değiştiriyorum. Tadında bırakmak diye bir deyim vardır işte benim yaptığı o. Ben 1975 yılından beri televizyon programı yapıyorum. Tadında bırakmak, nefes almak istiyorum. Bu benim yıllar önce aldığım bir karardı. Şimdi uyguluyorum.

Artık güncelin despotizmi altında yaşamaktan yoruldum. 25 yıl köşe yazısı yazdım. Her sabah uyandığımda acaba Başbakan ne dedi? Bugün ne oldu? diye düşündüm. Güncelin peşinde koşmaktan hiçbir şey göremez oldum.

Artık köşe yazısı yazmayacağım, televizyon programı yapmayacağım, canlı yayına çıkmayacağım, tartışma programlarında olmayacağım. Bu mesleği bırakmak gibi algılanmasın. Bilgi Üniversitesi’nde ders veriyorum ve ona devam edeceğim. Konferanslar vereceğim.Ama artık dışarıdan tablonun bütününü göreceğim.

TV8’le aramızda en ufak bir sorun olmadı. Onlar kalmamı istedi. TV8’den sadece saygı ve sevgi gördüm. Bu dönemde medyanın içinden geçtiği durumu kaygı verici buluyorum. Basına bu kriz ortamında çok ciddi iş düşüyor. Ben basından kopmuyorum sadece güncelin içinde olmayacağım.

Artık ihmal ettiğim Bozcaada’ya daha çok vakit ayırmak, çiçeklerimle, bağımla ilgilenmek istiyorum".