Şanlıurfa'da yaklaşık 3 yıl önce gece evlerinde kurşunlanarak öldürülen 4 çocuklu çiftin katili, cinayet büro ekiplerince, ''failsiz tatbikat'' yöntemiyle 8 ay süren araştırma sonucu bulundu.

Araştırmada 300 kişi içerisinden belirlenen 19 şüpheli arasında yer alan katil zanlısı Ahmet G. (27), DNA testi için kan örneği alınmak üzere şubeye getirilince suçunu itiraf etti.

Alınan bilgiye göre, 31 Aralık 2007 tarihinde saat 02.00 sıralarında merkez Eyyubiye Mahallesi Büyükdere Caddesi'nde, Eyyüp (39) ve Tülay Demir (36) çifti tabancayla yatak odasında vurularak öldürülmüş halde bulundu. Olay esnasında anne ile babasının arasında yatan 8 yaşındaki çocukları ise silah sesinden korkarak ''uyuma numarası'' yapması sonucu kurtuldu.

Kimliği belirlenemeyen katilin evden ayrılmasından bir süre sonra çocuğun olayı komşularına söylemesi sonucu durum polis ekiplerine ve ailenin yakınlarına bildirildi. O dönem olay yerinde araştırma yapan ekipler, ev içerisinde inceleme yapmasına rağmen delil bulamayınca, cinayet faili meçhul kaldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde bir süre önce kurulan ve son dönemlerde 6 faili meçhul cinayeti farklı yöntemlerle aydınlatan ''Özel operasyon'' birimi, tozlu raflar arasında kalan cinayet dosyasını yeniden açarak araştırma yapmaya başladı.

OLAY YERİ TEKRAR İNCELENDİ
Demir çiftinin öldürülmesinden sonra kapatılan ev, 8 ay önce özel operasyon biriminde görevli cinayet bürosu polisleri tarafından incelenmek üzere tekrar açıldı. Ekipler olay yeni yaşanmış gibi hareket ederek delil araştırması yaptı. Bu araştırmada evde bulunan birçok nesne incelenmek üzere alınarak Ankara Kriminal Polis laboratuvarına gönderildi. Burada yapılan incelemede nesneler üzerinde 3 yıl öncesinden kalan aileye ait DNA'lar ile kime ait olduğu belli olmayan farklı bir DNA tespit edildi. Yeni elde edilen DNA'nın katile ait olabileceğini düşünen polisler, konuyla ilgili araştırmalarını yoğunlaştırdı.

''FAİLSİZ TATBİKAT''LA OLAY ANI CANLANDIRILMAYA ÇALIŞILDI
Çiftin yatak odasında öldürülmesinden yola çıkan polis, katilin eve nasıl girmiş olabileceğini belirlemeye çalıştı. ''Türkiye'de ilk kez kullanıldığı'' belirtilen, ''failsiz tatbikat yöntemi''ni uygulayan ''özel operasyon'' ekipleri, bir polis memurunu fail, 2 memuru da maktul şeklinde kurgulayarak, olay anını canlandırmaya çalıştı.

Bu çalışmalarda katil yerine konan polis memuru, olay yerinde evin yanında bulunan direğe tırmanıp, komşunun damına çıktı ve pencereden kolaylıkla eve girmeyi başardı. Bunun üzerine katilin de aynı yöntemi kullanmış olabileceğini düşünen dedektifler, failin zayıf yapılı, orta boylarda direğe tırmanacak kadar fiziki güce sahip olabileceğini değerlendirdi.

Öldürülen çiftin geniş bir arkadaş çevresi olması nedeniyle 8 ay süren araştırmasında polis, yaklaşık 300'e yakın kişiyi inceledi. Bu kişilerden benzer profile uyan 19 kişiyi belirleyen ekipler kan, kıl ve tırnak örneği almak için zanlıları, tek tek şubeye getirdi. Şüpheliler arasında bulunan ve Suruç ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Ahmet G'nin cinayet büroya getirilişinde tedirgin olması ''özel ekibin'' dikkatini çekti. Bunun üzerine polislerin, ''DNA'yı bulduk, sıra sende'' şeklindeki sözleri üzerine, korkuya kapılan zanlı suçunu itiraf etti.

Cinayet faili Ahmet G'nin, polisteki ifadesinde, Tülay Demir ile olaydan bir süre önce tesadüfen çarşıda karşılaştığını ve kadını evine kadar takip edip zaman zaman da evi gözetlediğini söylediği öğrenildi.

Söz konusu evin bulunduğu bölgeye başka bir gün tekrar gittiğinde, eve bir erkeğin girdiğini gördüğünü, bunun üzerine direğe tırmanıp, bir dama çıktıktan sonra oradan da evlerinin penceresinden içeri girdiğini anlatan Ahmet G. önce erkeği ardından da kadını ruhsatsız tabancayla vurarak öldürdüğünü, uyuyan çocuğa ise karışmadığını ifade etti.

Ahmet G'nin olayı ''kadını koruma içgüdüsü'' ile hareket ettiğini, evli olduğunu bilmediğini ve cinayetin gazetelere yansıması üzerine çiftin evli olduğunu öğrendiğini iddia ettiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan cinayetin faili hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ''kasten adam öldürme'' suçunu işlediği iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Yaklaşık 3 yıl önce kurşunlanarak öldürülen çiftin, olay anında yatakta olan 8 yaşındaki çocukları ile babaannelerinde olan 3 kardeşinin amcaları tarafından alınarak, İstanbul'a götürüldüğü öğrenildi.