Meslek büyüğü Behiç Kılıç'ın ardından onunla birlikte yaşadıkları tatlı acı anılarını anlatan gazeteciler duygu dolu anlar yaşadılar.

Behiç Kılıç, önceki gün yaşama veda etti. 1969 yılında Akşam Gazetesi'nin kapısından Babı Aliye giren Behiç Kılıç, son nefesine kadar kalemini elden bırakmadı.

60 yıl... O 60 yıla sığan binlerce gönül onu Ataköy'deyden uğurladı... Ardından "Hakkımız helal olsun Behiç Abi " dediler. Siyaset dünyasında en yakın olduğu isimler belki Vefa'nın sadece bir semt ismi, bir boza markası olduğunu düşünüyorlardı, cenazeye gelmemişlerdi ama gazetecilik mesleğini öğrettiği isimler orada yanı başındaydı. Tıpkı ailesi gibi gazeteciler de sadece meslek büyükleri için değil abileri için ağlıyordu.

Belki olması gerekenler yoktu ama gazeteciler oradaydı... Kimler yoktu ki...

Fatma Aksu, Cengiz Kahramanoğlu, Murat Aydın, Ahmet Kaplan, Bahri Kayaoğlu, Şenol Gezer, Baki Karakol, Eyüp Karasakal, Ali Güven, İsmail Evren, Sabri Morova, Mevlüt Yüksel, Bekir Şen, Hadi Özışık... Behiç Kılıç'ın diğer talebeleri...

İşte Behiç Kılıç'ın ardından gazetecilik mesleğini ondan öğrenen, gazeteciliğe onun yanında başlayan talebelerinin anlattıkları...

Kaynak: www.gazeteciler.com