Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Etili köyünde ilki 1 Kasım 2010 pazartesi günü saat 14.33'de hissedilen 2,5 büyüklüğündeki depremin ardından bugüne kadar büyüklükleri 2,4 ile 3,4 arasında değişen yaklaşık 30 adet deprem meydana geldi.

Etili'deki en büyük deprem 1 Kasım'da saat 23.38'de 3,4 büyüklüğünde olurken, en son deprem ise bugün saat 14.39'da 2,7 büyüklüğünde meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Etili köyünde dün gece 23.38'de yerin 2,1 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin 3,4 büyüklüğünde olduğu öğrenildi.

Etili Muhtarı Hilmi Ceylan, köy halkının depremlerden dolayı tedirgin olduğu belirtirken, Çan Kaymakamı Hasan Gözen ise, "Etili köyünde dünden itibaren irili ufaklı 30'a yakın deprem oldu. Çanakkale İl Afet Acil Durum Müdürümüzle konuştuk. Paniğe sebep olacak bir durum söz konusu değil. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yetkilileri ile temas halindeyiz" dedi.

Öte yandan depremi hisseden Etili ve civarındaki köylerde kısa süreli panik yaşanırken, can ve mal kaybı olmadı.