Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Rusya kaynaklı iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.


Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Rusya kaynaklı "Son bin yılın soğukları geliyor" iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Eroğlu, "Bizim yaptığımız tespitlere göre sıcaklık ülke genelinde ocak, şubat ve mart aylarında mevsim normallerinin en fazla 0.5 ila 1 derece altında olacak" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamada, bu yıl hava sıcaklıklarının ekim, kasım ve aralık ayında ülke genelinde mevsim normallerinin 0.5 ila 2 derece üzerinde olacağını bildirdi. Eroğlu'nun verdiği bilgiye göre, bu tarihler arasında sıcaklık Trakya'da mevsim normalleri civarında, Karadeniz ve Marmara'nın güneyi ile kıyı Ege'de mevsim normallerinin 0 ile 0.5 derece üzerinde; İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde mevsim normallerinin 0.5 ila 1.0 derece üzerinde olacak.

Bu yıl sıcaklıklar, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde gerçekleşecek.

YAĞIŞLAR NORMAL
Bakan Eroğlu, Eylül, Ekim ve Kasım 2010 döneminde beklenen yağışların Karadeniz'in kıyı kesimlerinde mevsim normallerinden 20-40 mm daha fazla, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde mevsim normallerinden 20-40 mm daha az, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında olacağının tahmin edildiğini belirtti.

(Habertürk)