Yüksek Seçim Kurulu, KCK tutuklusu Diyarbakır bağımsız milletvekili Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşürdü.
YSK'nın daha önceki açıklaması, Dicle hakkındaki kararın savunması alındıktan sonra verileceği yönündeydi. Tutuklu olan Dicle de, bugün Diyarbakır İl Seçim Kurulu'na savunma için gitmiş ve ek süre istemişti.

Bu savunmayı beklemediği anlaşılan YSK, kararını gece saatlerinde verdi ve açıklama kurulun başkanvekili Turan Karakaya'dan geldi. Gerekçesi henüz belli olmayan karar Dicle'nin milletvekillğinin düşürülmesi oldu.

Başkanvekili Karakaya, hakkında 'terör örgütü propagandası' yapmaktan hapis cezası kesinleşen, Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen KCK davası tutuklusu Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin oy birliğiyle düşürülmesine karar verildiğini söyledi.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Dicle'nin söz konusu hapis cezasıyla ilgili, Dicle' nin KCK Davası kapsamında tutuklu kaldığı 453 günlük sürenin, 1 yıl 8 aylık cezasından mahsup edilmesine karar vermişti.

"MECLİS'E GİTMEYİZ"

BDP'den KCK davasından tutuklu bulunan 6 milletvekilinin hepsinin serbest bırakılması yönünde bir açıklama gelmiş ve aksi bir durumda Meclis'e girilmeyeceği belirtilmişti.