Gerçekçi ve tarafsız yazılarıyla her kesimden insanın beğenisini toplayan duayen yazar en son Yeniçağ Gazetesi'nde yazıyordu.

Haber365.com'un da Yayın kurulunda olan usta gazeteci Behiç Kılıç, dün gece aniden fenalaşarak kaldırıldığı hastanede gösterilen bütün çabalara rağmen malesef kurtarılamadı.

Behiç Kılıç'ın cenazesi yarın, Ataköy Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Silivri'de toprağa verilecek.


Medyanın her dalında çalışmalar yapan Behiç Kılıç, efsane Meydan gazetesinde Rahmi Turan'ın sağ kolu olarak kendini göstermeye başladı. Ardından Yeni Günaydın ve Öncü gazetelerinde Genel Yayın müdürlüğü görevlerinde bulundu. Bir süre boyunca uzun adı Has Bilgi Birikim olan HBB televizyon kanalında haberlerin ardından verilen Günün Yorumu isimli kısa köşede günün siyasal, toplumsal, sosyal ve politik olaylarıyla ilgili görüşlerini bildirmiştir.

Sonrasında haftalık Yankı Dergisini çıkartmış, Yeniçağ Gazetesi Genel Yayın Müdürü olarak görev yapmıştır.

Bu dönemde, TMSF yönetimindeki Star gazetesine geçmiş ve orada yayın yönetmenliği yapmıştır.

Daha sonra Yeniçağ gazetesinde köşe yazmaya devam eden Kılıç, bir dönem Halka ve Olaylara Tercüman gazetisinde köşe yazıları yazmış, bu gazete kapandıktan sonra Yeniçağ gazetesine geri dönmüştür.

Televizyon programlarında da sıkça görülebilen Kılıç'ın adına, aynı zamanda internette haber portallarında ve diğer çevrim içi ortamlarda sık bir şekilde rastlamak mümkündü.

Yazıları kişiden kişiye en çok iletilen yazarlardandır. Yazılarında bir üslup seçimi olarak siyasi doğrucu ifade kullanmayı tercih etmemekteydi. 2006 senesinde İstanbul merkezli Marka Basım Yayın'dan çıkmış 'Sahipsiz Devletin Sahipsiz Milleti?', 'Ben Öldürmedim', ve 'Şehit Vere vere Açılmak' adlarında 3 kitabı bulunmaktadır.

Behiç Kılıç'ın soyu, Piri Mehmet Paşa ve Merkez Efendi'ye uzanmaktadır.

Bizde aydinses.com ailesi olarak Behiç Kılıç'a Allah'tan rahmet, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz...