9’uncu Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrenciler, Türkiye'nin en yüksek binası olan Levent Sapphire’deki Seyir Terası'nda ağırlanacak.

Dolmabahçe Sarayı’nda 15 Haziran’da muhteşem bir açılışla başlayan 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, Ankaralıların büyük beğenisini topladı. 130 farklı ülkeden gelen öğrenciler, birbirinden güzel hünerlerini sergiledi. İzleyicilerden büyük alkış alan gösteriler sırasında Ankara semalarında süzülen özel olimpiyat uçağı,  göklere Türkçe Olimpiyatları yazdı.

ÖĞRENCİLER SAPPHİR’E KONUK EDİLİYOR

Kiler GYO tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin en yüksek, Avrupa’nın ise en yüksek 2’inci binası Levent Sapphire’nin 236’ıncı metresindeki 360 derecelik Seyir Terası, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen öğrencileri ağırlamaya hazırlanıyor.

Sapphire’nin zirvesinde 130 ülkeyi temsilen ülke bayraklarını dalgalandıracak öğrenciler, akşam yemeğinde gazetecilerle, Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler ve Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ile bir araya gelecek. Yemeğin ardından öğrenciler, 4 boyutlu simulasyon sayesinde İstanbul ile 2 kıtaya yayılan şehrin tarihi güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bulacak.

3 G İLE İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Zirvedeki bu anlar, helikopterle İstanbul semalarından kayda alınacak. Bu anları seyircisiyle paylaşmak isteyen televizyonlar, isterlerse 3G ile canlı yayın yaparak.

9. Türkçe Olimpiyatları 30 Haziran’a kadar başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 24 ilde halkla buluşacak.