Küçükçekmece'de bir ay önce iki kişinin düşerek yaralandığı Dıscovery isimli eğlence aracında, bir facia yaşandı.

LYS sınavına girdikten sonra arkadaşıyla gittiği lunaparkta Dıscovery isimli eğlence aracına binen 18 yaşındaki Hatice Ataman, cihazın hareketi esnasında emniyet kemeri açılınca cihazdan uçarak yere çakıldı. Ağır yaralanan genç kız hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Küçükçekmece'de bulunan Kavaklı Lunaparkta hafta sonu bir facia yaşandı. LYS sınavına babası Halit Ataman ile birlikte giden 18 yaşındaki Hatice Ataman, sınav çıkışında teyzesinin kızı ile birlikte Küçükçekmece'deki lunaparka gitmek için babasından izin istedi. Lunaparka giden genç kız, lunaparktaki Dıscovery isimli eğlence konsoluna arkadaşı ve teyzesinin kızı ile bindi. Konsolda arkadaşlarıyla eğlenen genç kız, bir süre sonra cihaz yükseklik kazandığı sırada gövdesini saran emniyet kemerinin açılması ile büyük bir süratle uçarak yere çakıldı. Genç kızın yanında oturan arkadaşlarının da emniyet kemerlerinin açıldığı ancak tutunarak düşmemeyi başardıkları öğrenildi. Yerde kanlar içinde kalan genç kız kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

BABALAR GÜNÜNDE KIZINI KAYBETTİ

Pazar günü sabah kızı ile birlikte LYS sınavına gittiğini söyleyen acılı baba Halit Ataman, “Kızım Pazar günü LYS sınavına girdi. 120 dakikada bütün soruları çözerek dışarıya çıktı. Ben okul önünde bekliyordum. Dışarıya çok mutlu çıktı. Sonra eve gittik. Eve gittikten sonra “baba ben lunaparka gidebilir miyim" dedi. Bende izin verdim. Teyzesinin kızı ile birlikte Küçükçekmece' deki göl kenarındaki lunaparka taksiye binerek gittiler. Sonra bana kızımın emniyet kemerinin açılarak aşağıya düştüğü ve hastanede öldüğü haberi geldi. İçim yanıyor" dedi.

Kazadan sonra lunapark yetkilileri ile görüşmeye gittiğini söyleyen amca Mehme Ataman ise, “Lunapark yetkilileri emniyet kemeri takılı olmadığı zaman cihazın çalışmaması gerektiğini söyledi. Kendilerinde bir ihmal varsa, bu işin peşini bırakmayacaklarını söylediler. Ama, yeğenimin emniyet kemeri açıldığında yandaki iki kızında açılmış. Onlar tutunduğu için düşmemiş. Cihaz durduktan sonra aşağıya indiklerinde ise kemerler açılmamış. Hukuksal olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Daha öncede o cihazdan düşen gençler olmuş" dedi.

Öte yandan Kavaklı lunapark isimli işletmedeki Dıscovery isimli cihazda 20 mayıs tarihinde de bir kazanın yaşandığı ortaya çıktı. Cihazın hareketi esnasında emniyet kemerinin açılması ile Bilun K.(17) ve Aykut G.(17) yere düşerek yaralandığı, lunapark yetkililerinin bu kazanın ardından dıscovery isimli oyun konsolunu değiştirdikleri ve yeni bir konsol aldıkları iddia edildi.

MYNET