2010-2011 eğitim-öğretim döneminin sona ermesinin ardından Sultangazi Belediyesi, Karne Şenliği düzenledi. Cebeci Şehir Parkı’nda yapılan etkinlikte öğrenciler folklor ve çeşitli gösteriler sunarken, Karne Şenliği’ne Türkçe Olimpiyatları  finalistleri de renk kattı. Şenliğin finalinde ise sevilen sanatçı Baha sahne aldı.  



Gecenin finalinde ise sevilen sanatçı Baha sahne aldı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Baha sevilen şarkılarını seslendirdi. Şenlik, havai fişek gösterisi ile sona erdi.

2010-2011 eğitim-öğretim yılı sona ererken çocukların karne alma mutluluğuna, Sultangazi Belediyesi düzenlediği şenlikle ortak oldu.

Sultangazi Cebeci Parkı’nda düzenlenen Karne Şenliğine Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Belediye Meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Şenlik, Sultangazi Belediyesi Gençlik Meclisi Korosu’nun seslendirdiği şarkılarla başladı. Daha sonra sahne alan Ali Cevat Özyurt İlköğretim Okulu öğrencileri folklor gösterisi sundu.

Burada bir konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, eğitimin önemine değindi. “Gözünü daha uygar ve daha gelişmiş bir gelecek hedefine dikmiş toplumlar, en büyük yatırımı bilgiye, eğitime ve dolayısıyla gençlere yapıyor” diyen Başkan Altunay şunları söyledi:

“Daha gelişmiş ve daha güçlü bir Türkiye hedefinin büyük umudu ve güçlü teminatı da sizlersiniz. Gençliğin dinamizmi ve enerjisiyle parıldayan yüzlerinizde ülkemizin geleceği adına ümit ışığı görüyorum. Gelecek sizsiniz. Türkiye'nin geleceğinin hangi istikamette yol alacağını siz belirleyeceksiniz. Sizin ne şekilde yetiştiğiniz belirleyecek. Nelerle donandığınız belirleyecek. Gençliğine sahip çıkmayan bir toplum geleceğine sahip çıkmamış demektir.”

Başkan Altunay konuşmasında öğretmenlere ve velilere de seslendi:

“Değerli öğretmen arkadaşlarımı da teşekkür etmek istiyorum. Görevinizi her zaman olduğu gibi özveriyle yerine getirdiniz. Emeğiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum. Buradan değerli velilere de seslenmek istiyorum. Çocuklarınız üzerinde emeğiniz var ama daha önemli olan her koşulda çocuklara duyduğunuz güven ve sevgidir. Onların yanında olduğunuzu onlara hissettirin.”

Karne Şenliğinde Sultangazililerin yurt dışından gelen konukları da vardı. Türkçe Olimpiyatları finalistlerine katılmak üzere gelen çeşitli ülkelerden gençler, Türkçe şarkıların yanı sıra kendi ülkelerinde sevilen eserlerden  örnekler sundular.  

Okullarında dereceye gören öğrencilere ise Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, eşi İlknur Altunay ile ilçe protokolü tarafından çeşitli hediyeler verildi. Okullarında birinci olan öğrencileri bir de sürpriz bekliyordu. Başkan Altunay, ilköğretim okullarında birinci olan öğrencilere Karadeniz Turu, liselerde birinci olanlara ise Yunanistan gezisi ile ödüllendirdi.