Mersin'de Veli Kaya, hırsızlık amacıyla girdiği evde gürültü üzerine uyanan 80 yaşındaki ev sahibi Mehmet Tektaş'ı başını taşla ezerek öldürdü. Olaydan sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan Kaya'nın alkollü olduğu belirlendi.

Olay, Mersin merkez Akdeniz İlçesi Özgürlük Mahallesi 6280 nolu Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Veli Kaya (39) saat 04.00 civarında bir eve girdi. Sesler üzerine uyanan ev sahibi Mehmet Pektaş, hırsızlık için eve girdiği öne sürülen Kaya ile karşı karşıya kaldı. Tek odalı bir baraka evde yaşayan Pektaş, şaşkınlığı üzerinden attıktan sonra zanlıya müdahale etmeye çalıştı. Zanlı eline geçirdiği bir taşla, ev sahibine vurmaya başladı. Ev sahibinin kafasına aldığı darbelerle yaşamını yitirmesinin ardından, zanlı da evden bir şey almadan kaçtı.

Çok yakın bir mesafede oturan Mehmet Pektaş'ın torunu Fahri Öz, Pektaş'ın köpeğinin sesine uyandı. Torun Öz, bahçeye çıktığında evden kaçan zanlıyı gördü. Koşarak olay yerine gelen torun Öz, dedesini kanlar içinde yerde yatarken görünce polisi aradı. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, zanlıyı bir sonraki sokakta yakaladı. Gözaltına alınan zanlının alkollü olduğu iddia edildi.