BirGün Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu, beyin kanamasına bağlı olarak tedavi gördüğü Cerrahpaşa Hastanesi'nde  yaşamını yitirdi. Çeşmecioğlu için bugün cenaze töreni düzenlenecek.

30 Mayıs'ta geçirdiği beyin kanaması sonucu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne kaldırılan BirGün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu,  yaşamını yitirdi. Çeşmecioğlu, 19 Haziran Pazar günü saat 13.00'te BirGün gazetesinde düzenlenecek törenin ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Doğum günü 1 Mayıs

İbrahim Çeşmecioğlu, 1 Mayıs 1960 yılında Eskişehir’de doğdu. Eskişehir Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’ndan sonra Devrim Ortaokulu’ndan mezun oldu. Liseyi Ahmet Kanatlı Lisesi’nde tamamladı. Aynı yıl Eskişehir EİTİA Kimya Fakültesi’ni bitirdi. Hemen ardından Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda bir süre eğitim gören Çeşmecioğlu,1980 yılında Eskişehir Devrimci Yol Davası’ndan yargılandı ve Eskişehir Askeri Cezaevi'nde 2 yıl tutuklu kaldı.

Cezaevinden çıktıktan sonra Ankara’da Barış, Ulus ve Günaydın gazetelerinde çalıştı. 1986 yılında İstanbul’a yerleşen İbrahim Çeşmecioğlu, Demokrat Dergisi, İşçilerin Sesi Dergisi, Sabah ve Milliyet Dergi Gruplarında çalıştı.

2004 yılından beri BirGün Gazetesi Yazıişleri ve Sorumlu Müdür görevlerinde bulunan Çeşmecioğlu, kurucularından olduğu Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nde Parti Meclisi ve İstanbul İl YK üyeliği yaptı. Çeşmecioğlu son olarak ÖDP Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevini yürütüyor, Emekçinin sesi dergisinin çıkmasında rol alıyordu.