Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in davetlisi olarak İstanbul'a gelen Portekiz Milli Takımı ve Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo'nun Demirören Alışveriş Merkezi'nde katılacağı imza töreni, izdiham ve güvenlik zaafiyeti nedeniyle iptal edildi. Dün akşam saat 18.00'de özel bir uçakla İstanbul'a gelen ve Atatürk Havalimanı'ndan helikopterle Çırağan Sarayı'na geçen Ronaldo, burada bir süre dinlendikten sonra Demirören ile birlikte imza törenin yapılacağı alışveriş merkezine geldi. Ronaldo ile Demirören, kendilerini koruyan özel güvenliklerin eşliğinde alışveriş merkezinin arka kapısından içeri girerken, İstiklal Caddesi'ne bakan bir kafetaryanın terasına çıktılar. Yıldız futbolcu burada kendisini bekleyen binlerce hayranına el salladı. Ronaldo, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye gelmekten mutlu olduğunu, kalabalık bir futbolsever grubunun kendisini beklemesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'YE YEŞİL IŞIK YAKTI

Ünlü futbolcu, Türkiye'de forma giyip giymeyeceği sorusu üzerine ise, "Henüz çok gencim ve Real Madrid ile olan sözleşmem sürüyor. Ancak ileride ne olacağını bilemem. Neden olmasın" yanıtını verdi.

HAYRANLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Ronaldo, balkondan hayranlarına bir süre el salladıktan ve bir süre bekledikten sonra izdihamın devam etmesi üzerine alışveriş merkezinden ayrıldı. Saat 16.00'da alışveriş merkezinde olacağı açıklanan Ronaldo'dan imza almak için saatler öncesinden alışveriş merkezi önünde beklemeye başlayan hayranları, ünlü futbolcunun izdihamın ve güvenlik zafiyeti nedeniyle imza törenine katılmayacağının ve alışveriş merkezinden ayrıldığının anons edilmesine büyük tepki gösterdi. Güvenlik önlemlerinin yetersizliği saatler öncesinden ortaya çıkarken, zaman zaman arbedeler yaşandı. Bazı sporseverlerin ezilme tehlikesi yaşadığı arbede sırasında, özel güvenlik elemanlarıyla vatandaşlar kavga etti, bazı güvenlik görevlileri darp edildi.

DAVA AÇMA HAZIRLIĞINDALAR

250 TL ve üzerinde alışveriş yaparak aldıkları Ronaldo formasını, ünlü futbolcuya imzalatamatıkları için büyük üzüntü yaşayan futbolseverler, organizasyonu düzenleyen kişilere tepki gösterdiler ve dava açacaklarını belirttiler. Organizasyonu izlemek için alışveriş merkezine gelen basın mensupları ile özel güvenlik elemanları arasında da tartışmalar yaşandı. Basın mensupları ve binlerce kişi, daha sonra alışveriş merkezini terk etti. Ünlü futbolcunun Türkiye turu, Bodrum tatili ile sürecek.