Bugün Babalar Günü...Evlatların babalarına duydukları sevgi,  milyonlarca kalbin bir arada attığı özel bir gün olan ''Babalar Günü''nde yeniden ifadesini bulacak.

Hiç kuşkusuz, hepimiz babalarımıza çok şey borçluyuz. Anneler, her zaman bize yakın, yanımızda olurken, sevgilerini çok farklı biçimde gösteren babalarımız, yaşamımıza kol kanat geren, neşemizin, üzüntümüzün sessiz tanıklarıdır adeta... Onlar severler ama çok farklı severler çocuklarını...

Bugün, yaşamımızın belki de en önemli insanının, babalarımızın günü... Hayatını çocuklarına adayan babalar, bir demet çiçekle, bir öpücükle de olsa hatırlanmayı bekliyor.

Tüm Babaların"Babalar Günü"nü kutluyor, aydinses.com  ailesi olarak babalara evlatları ile birlikte nice "Babalar Günü" diliyoruz.

Başbakan Erdoğan'dan 'Babalar Günü' Mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, babalara gereken saygının gösterilmesinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, bir mesaj yayımlayarak, Babalar Günü´nü kutladı. Mesajında, "Üslendikleri maddi sorumlulukların yanısıra gösterdikleri hoşgörü, sevgi ve şefkatle aile bağlarının güçlenmesini, çocuklarda güven duygusu oluşmasını sağlayan babalar, toplumsal yapımızın şekillenmesinde önemli bir rol oynamaktadır" diyen Erdoğan, babalara gereken saygının gösterilmesinin asla ihmal edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Erdoğan, mesajında ayrıca, "Biz de, tecrübeleriyle bize yol gösteren, imkanlarını bizim için seferber ederek önümüzü açan, bir ömür bayı maddi-manevi her türlü desteğini arkamızda hissettiğimiz babalarımıza gereken saygıyı göstermeyi asla ihmal etmemeliyiz" dedi.


BABALAR GÜNÜNÜN TARİHÇESİ

Babalar Günü, pek çok ülkede her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanan özel bir gündür.
Anneler Günü kadar eski olmasa da Babalar Günü'nün de bir geçmişi vardır. Bazı tarihçiler, Babalar Günü'nün Antik Roma'da bile kutlandığını belirtiyor. Bazı araştırmacılar tarih belirtmezken Babalar Günü'nün Batı Virginia'da ortaya çıktığını savunuyor. Batı Virginia'da yaşayan John Dowdy'nin annesi öldükten sonra onun yerini alan babası için böyle bir gün kutlanmasını istediği söyleniyor. Annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart'a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attığını belirtiyor.

Dodd, anneler günü kutlanırken babalar gününün olmayışını büyük bir haksızlık olarak nitelendirmiştir. Hemen babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın babalar günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar bir sonraki yılın 19 Mayıs'ına kadar sürmüştür.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmış daha sonra diğer eyaletlere yayılmıştır. Ancak Babalar Günü resmi olarak 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge'in desteğiyle kutlanmıştır. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır.

Katoliklerin Babalar Günü'ne getirdikleri yorum ise diğerlerinden çok farklıdır. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp peygamberleri Hazreti İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19. gününü St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan etmektedirler. Avrupa'da ise ilk defa 1954 yılında İngiltere'de kutlanmış ayrıca bu geleneğin kıtada yayılmasına öncü olmuştur.


Babamıza ne kadar harcadık?

Tüketiciler Birliği Engelli Tüketici Hakları Komitesi Başkanı Ferdinaz Koyuncu, ''Babalar Günü'' için son beş yılda yaklaşık 2,6 milyar lira harcandığını belirtti.

Koyuncu, yaptığı yazılı açıklamada, ''Babalar Günü''nde yapılan harcamaları değerlendirdi. Kapitalizmin ömrünü uzatabilmek için alışverişi teşvik eden günler ilan ederek daha fazla tüketim yapılmasını sağladığını kaydeden Koyuncu, ''Nakit harcamaların yetersiz kalması nedeni ile kredi kartı kullanımı yaygınlaştırılmış, alışverişler her geçen yıl artarak devam etmiştir. Sevgimizin büyüklüğünü kredi kartı limitimize endekslediğimiz günden beri kredimiz ile birlikte gönül zenginliğimiz de yıpranmaktadır'' ifadesini kullandı.

Koyuncu, Babalar Günü için kredi kartıyla 2006 yılında 358 milyon lira, 2007'de 445 milyon lira, 2008'de 524 milyon lira, 2009 yılında 596 milyon lira, 2010 yılında da 715 milyon lira olmak üzere beş yılda 2 milyar 638 milyon lira harcama yapıldığını vurguladı.

İlk babalar günü hediyesi oğlunun ciğeri oldu

Çiftçi Mehmet Harun Dumlu (54), Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliğinde son aşamaya gelince oğlu Abdulillah Dumlu'dan (27) alınan karaciğer dokusuyla sağlığına kavuştu. Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığında karaciğer nakli ameliyatını gerçekleştiren Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Ekibi adına açıklama yapan Operatör Dr. Cahit Yılmaz, 2004 yılından 2011 yılına kadar Mehmet Harun Dumlu'nun Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle Konya'daki hastanelerde tedavi gördüğünü belirtti.