AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Amerika Başkanı Obama, başbakanımızı arıyor, 'ben sizin kadar popüler ve usta değilim' ifadelerini kullanıyor." dedi.

Hüseyin Çelik, AK Parti'nin zaferiyle sonuçlanan seçimleri Avrupa'nın da yakından takip ettiğini anlattı. Seçimlerde kaybedenin AB olduğu yönünde yapılan yorumların bulunduğunu kaydeden Çelik, "Bütün dünyadaki gözlemciler şunu söylüyor; 'Biz Ak Parti kadar organize olan, aralarında sevgi ve samimiyet olan bir parti görmedik.' İnşallah yolumuza hızla devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bütün dünya medyasının da şaşkınlık içinde olduğunu dile getiren Çelik, ABD Başkanı Obama'nın Başbakan Erdoğan'ı aradığını hatırlatarak, 'Ben kampanyamı başlattım. Ama itiraf edeyim ki ben sizin kadar popüler değilim. Sizin kadar usta da değilim' dediğini anlattı.

Destanımsı bir başarı ortadayken bazı medya organları 'AK Parti aradığını bulamadı, milletvekili sayısı düştü' şeklinde bir yaklaşıma girdiği vurgulayan Çelik, konuyla ilgili Demokrat Parti (DP)'nin seçim istatistiklerini aktardı; "DP 1950'de yüzde 52 oy alarak iktidara geldi. O zaman CHP'nin oyu yüzde 40'dı. DP 408 milletvekili CHP 69 milletvekili çıkardı. Bu çoğunluk sisteminden kaynaklanıyor. Milletvekili sayısı esas ölçü değil. Ölçü sizin oy oranınızdır. Ne kadar oy aldığınız ne kadar vatandaşın gönlüne girdiğiniz önemli."

"AK PARTİ DÖNEMİNDE GÜÇLERİN MEDYASI OLMAYACAKTIR"

Çelik, "Böyle bir başarı varken muhalefet ile bu kadar mesafe açılmışken bunu görmemezlikten gelen bir medya varken çok da üzerinde durulmaya gerek var mı? Bir gazete ve televizyon başka hesaplarla yayınlar yapıyorsa biz o hesaplara gelmeyiz. Biz medyaya rağmen 4 dönemidir iktidarız. 5. döneme girdik. Ulusal medyaya özellikle söylüyorum. Eskiden Türkiye'de medyanın gücü değil güçlerin medyası vardı. Artık AK Parti döneminde güçlerin medyası olmayacaktır. Gücünü halkından yana kullanacak ve saygıdeğer olacaktır. Bize yandaş olsunlar yayın organımız olsunlar teklifi etmiyoruz." şeklinde konuştu.

Çelik, AK Parti'nin, Doğu Anadolu'da kendine yakın siyasi partilere fark attığını ve bu bölgede 5 vilayette açık ara birinci olduğunu kaydetti.

AK Parti'nin Türkiye vasfını hak eden bir parti olduğunu belirten Çelik, "CHP 33 ilden milletvekili çıkaramamıştır. AK Parti 3 ilden, MHP 40 ilden vekil çıkaramamıştır. Türkiye safına yayılma, halkı bir bütün odanı temsil etme vasfı AK Parti'nin elinde olan bir özelliktir. Geçen seçime göre hiç bir bölgede AK Parti'nin oyu düşmemiştir Marmara bölgesi 10 puanla şampiyondur. İkinci sırada Karadeniz gelmektedir." değerlendirmesinde bulundu.