Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen 'usulsüzlük' soruşturmasında gözaltına alınanların sayısı 8'e yükseldi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon kapsamında Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ile Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Saltan bu sabah gözaltına alındı. Son iki gözaltı ile birlikte operasyonda yakalananların sayısı 8'e yükselmiş oldu. 'Usulsüzlük ve zimmete para geçirme' iddiasıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde daha önce Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, Bursaspor İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, Bursaspor TV Genel Müdürü Mehmet Gerçeksi, Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Yazıcı, kulüp avukatı Jale Demir ve muhasebeci Sema Çavuşoğlu yakalanmıştı. Adliyeye sevk edilen 6 kişinin sorgusu sürüyor.

Eski yönetici Osman Çelik hakkında da yakalama kararı ve yurt dışına çıkış yasağı bulunuyor.

ERTUĞRUL SAĞLAM EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN AYRILDI

Bursaspor'daki operasyonda gözaltına alınan Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'ya destek amacıyla Emniyet Müdürlüğüne gelen Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, herhangi bir açıklama yapmadan emniyetten ayrıldı.

Mali polisin savcılık koordinasyonunda sürdürdüğü operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan Başkan Yazıcı ile birlikte sabah emniyete gelen Ertuğrul Sağlam, bir saat burada kaldıktan sonra ayrıldı. Çıkışta gazetecilerin soruları üzerine, "Açıklayacak bir şey yok" diyen Ertuğrul Sağlam, cipiyle uzaklaştı.

Öte yandan Bursa'daki kulislerde, Ertuğrul Sağlam'ın Bursaspor'dan ayrılma ihtimali konuşuluyor. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına Mehmet Ali Aydınlar'ın seçilmesi halinde Hiddink'in gönderileceği, yerine Ertuğrul Sağlam'ın getirileceği ifade ediliyor. Bursaspor ile yaptığı sözleşmede, "Ertuğrul Sağlam, Milli Takım'a gitmesi halinde tazminat ödemez" ibaresi yer alıyor.