İsrail'den Erdoğan'a bu kez içeriği övgü dolu bir mektup gönderildi. Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırının ardından Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerginlik, AK Parti’nin 12 Haziran Genel Seçimleri’nde elde ettiği başarının ardından boyut değiştirdi.

İsrail-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Robert Tiviaev, Başbakan Erdoğan’a mektup gönderdi. Tiviaev, “Büyük ülke Türkiye” diye başladığı mektubunda, “Yakın geçmişin (Marmara gemisinin trajik olayları) kinlerini gömelim ve ülkelerimiz arasındaki dostluk ve işbirliğinin uzun tarihindeki ilhamı bulalım” dedi.

İsrail kaynakları Tiviaev’in mektubu, Knesset’teki meslektaşları adına yazdığını belirterek, “İsrail parlamentosu, büyük ülke Türkiye’nin Başbakanı olarak yeniden seçilmenizden dolayı en iyi dileklerimizi iletmemi istedi” ifadesini kullandı.

İsrail Bölgesel İşbirliği Bakan Yardımcısı Eyüb Kara ise Erdoğan'a gönderdiği mektupta Gazze'ye yeni insani yardım filosu planları için alaycı bir tutum takınarak, "Türk Hükümetine, olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeliler için bir insani yardım filosuna izin vermesini önerdiğini" söylemişti