Topkapı Sarayı'nın duvarlarının çatlamasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay HABERTÜRK TV'de yayınlanan '4 Dörtlük' programına katılarak soruları yanıtladı.
"Topkapı Sarayı ile ilgili böyle bir tehlike olduğunu söylemek abartılı. Topkapı Sarayı değil, Topkapı Sarayı'nın bahçesini çevreleyen Sur-u Sultan-i dediğimiz duvarlarda, yani Topkapı'dan bir 100 metre daha uzakta. Sirkeci tarafında, eskiden Has Ahırlar olan ve şimdi İslam ve Bilim Teknoloji Müzesi yaptığımız alanda bazı çatlamalar oldu.

Ben yerinde bizzat inceledim, şu anda da bilim insanları, teknik üniversite çalışıyor. Bir rapor alma işindeyiz. Endişe edecek fazla bir durum yok. 40 metre kadar aşağıdan, Yenikapı Sirkeci bağlantısı yapılırken bazı çatlamalar oldu. Ama bundan sonra sanıyorum ki daha güçlendirici bir dikkatle devam edecek.

'Topkapı çöküyor' başlığı bence kaygı verici ve abartılı, aman böyle şeyler olmasın. Bence böyle haberlerde dikkat gösterin sizde. Bugün İslam ve Bilim Teknoloji Müzesi'nin bu tünel kazıları sırasında bir hafta, 15 gün gözlem altına alınabileceğini söyledim. Ama Topkapı Sarayı Müzesi'nin kapatılması katiyen söz konusu değil. Zaten yapılan çalışmalarında Topkapı Sarayı Müzesi'yle ilgisi yok. Ama bu alanda bir sıkıntı olabilir mi? bir tehlike olabilir mi? bunları dikkatli bir biçimde irdeliyoruz.

Ben önceki hafta konuyla ilgili bütün tarafları dinledim. Şu anda da bir teknik üniversite raporu bekliyoruz" dedi.