Ankara’da bir iş adamını kaçırarak zorla senet imzalattıkları, 16 yaşındaki erkek çocuğu ile yatakta çıplak fotoğraflarını çekerek şantaj yaptıkları iddia edilen şebekeye polis baskın yaptı. Özel Harekat ekiplerinin de destek verdiği gece yarısı operasyonunda 5 kişi yakalanırken, bir şüpheli kaçtı.

Ankaralı iş adamı C.A., özel bir bankanın yaptığı ihaleye girerek Akyurt İlçesi’nde bir çiftlik satın aldı. İşadamı C.A., bundan 2.5 ay önce de çiftliği satışa çıkarttı. Gazetelereilan veren C.A. ile bağlantı kuran A.Ö. ile birlikte yaşadığı G.T., çiftliği gezdikten sonra patronlarının burayı satın almak istediğini söyleyerek ayrıldı. A.Ö. ile G.T. işadamı C.A.’yı bir hafta sonra arayıp, patronlarının çiftliği alacağını belirterek buluşmak istediklerini belirtti. Bunun üzerine işadamı C.A., A.Ö. ve G.T. ile Samsun yolunda bir benzinlikte buluştu.

TEHDİT- ŞANTAJ- DAYAK
A.Ö. ile G.T. işadamı C.A.’yı otobile alarak Mamak İlçesi Kayaş semtinde S.T., H.A. ve K.D.’nin bulunduğu bir gecekonduya götürdü. İddiaya göre burada işadamına işkence yapan şüpheliler, ayrıca 3 200 bin ve bir de 50 bin TL’lik senet imzalattı. Şüpheliler, silah zoruyla ve şiddet uygulayarak senet imzalattıkları işadamından ayrıca çiftliğin satışını da vermesini istedi.

ERKEK ÇOCUKLA YATAKTA FOTOĞRAF
Şüpheliler daha sonra ellerini kelepçeledikleri işadamının elbiselerini de çıkartarak çıplak bir şekilde yatağa soktu. Ardından da G.T.’nin 16 yaşındaki erkek yeğeni O.İ.’yi de gecekonduya getiren şüpheliler, çocuğu da çıplak bir şekilde yataktaki işadamının yanına soktu. İşadamı C.A. ile 16 yaşındaki O.İ.’nin çıplak fotoğraflarını çekten şüpheliler, daha sonra işadamı C.A.'yı, akşam saatlerinde perişan bir halde Samsun Yolu kenarına bıraktı.

NEFES KESEN OPERASYON
İşadamı C.A., yolda geçen bir sürücünün yardımıyla Polis Merkezi’ne giderek başından geçenleri anlattı. Bunun üzerine Asayiş ve Özel Hareket Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler harekete geçti. Ekipler, önceden belirledikleri 2 ayrı adrese gece yarısı eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda şüphelilerden H. T., A.Ö., G.T., H.A. ve K.D. gözaltına alınırken, S.T. ise adreslerde bulunamadı.

ÇİFTLİĞİN ÖNCEKİ SAHİBİ YAPTIRMIŞ
İşadamı C.A.’nın kaçırılması planının ise çiftliğin ilk sahibi olan H.T.’nin planladığı öne sürüldü. Banka kredisiyle çiftliği alan H.T., bu borcunu ödemeyince banka çiftliğe el koydu. Ardından da bankanın ihaleye çıkarttığı çiftliği işadamı C.A.’nın satın aldığı ve bunu hazmedemeyen H.T.’nin, şüphelilerle bağlantı kurarak böyle bir planı devreye soktuğu kaydedildi.
Gözaltına alınan 5 şüpheli, emniyetteki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.