İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Saraybosna Borsası'nın (SASE) yüzde 5'ine ortak oldu. Takasbank AŞ ile Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ de SASE'den yüzde 5'er oranında hisse aldı.

Aralık 2010'da Bosna Hersek Sermaye Piyasası Kanunu'nda yapılan yenilik ile yabancı borsalara ve diğer finansal kurumlara SASE'ye ortak olma imkânının tanındığını vurgulayan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, "Ortaklık teklifi SASE'den geldi. SASE, Güney Avrupa'da önemli bir aktör ve gelecek vaat eden bir piyasa. Umuyorum bu güç birliği, SASE'nin yatırımcı profilini daha ileriye taşımak adına artı bir değer yaratacaktır. Bizim içten beklentimiz, bu ortaklığın her iki borsa için olumlu sonuçlar doğurmasıdır." dedi.

2001 Eylül'ünde 8 kurucu tarafından anonim şirket olarak kurulan ve 13 aracı kurumun faaliyet yürüttüğü Saraybosna Borsası'nda, Haziran 2011 itibariyle işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri yaklaşık 3,9 milyar euro civarında. Halen 533 menkul kıymetin işlem gördüğü SASE'de toplam işlem hacminin yüzde 83'ünü hisse senedi, yüzde 17'sini ise bono piyasası işemleri oluşturuyor.