Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, “CHP'den ayrılacak bir grup milletvekilinin Demokrat Parti'ye katılacağı” iddialarına ilişkin, “Bizim komplo teorileriyle, dedikodularla işimiz yok” dedi.

Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada, “CHP'den ayrılacak bir grup milletvekilinin Demokrat Parti'ye katılacağı” yönendeki iddialara değindi. Zeybek, açıklamasında, “Bu dedikoduların, bir aslı var, bir de astarı var. Aslı CHP'de. Astarı da sayın Başbakan'dan kaynaklanıyor. Sayın Başbakan, seçim kampanyasında bize yönelik bir söylem olarak, 'Sayın Demirel'in CHP;ye destek verdiği, oraya milletvekili verdiği' şeklindeki bir düzmece haberi ısrarla yaydı. Sayın Demirel bunun doğru olmadığını söyledi. Demirel kendi partisinin Demokrat Parti olduğunu, Demokrat Parti'yi desteklediğini söyledi” ifadelerine yer verdi.

“CHP'de her zaman olduğu gibi kazan kaynıyor, CHP için bir şeyler pişiriliyor” iddiasında bulunan Zeybek, “Daha çok muhalif milletvekilleri, CHP yönetimini ve CHP'yi yıpratmak için böyle bir şeyler söylüyorlar. Böyle bir şey bizim kulağımıza da dedikodu olarak geldi” görüşünü savundu.

Zeybek, şunları kaydetti:

“Ayrıca, Demokrat Parti diye bir parti var. Bunun Genel Başkanı da 5 ay önce seçilmiş Namık Kemal Zeybek'tir. Daha 2,5 yıllık bir süresi vardır. Yeni gelmiş bir Genel Başkandır ve çökertilmiş olan Demokrat Parti'yi teşkilatla birlikte diriltmiş, ayağa kaldırmış, Türkiye'nin gündemine sokmuş ama bu kısa süre içerisinde ve ortam dolayısıyla oya dönüşmemiştir. Doğrudur ama eninde sonunda bu ilgi, bu sevgi mutlaka oya dönüşecektir. Biz yolumuza devam ediyoruz. Dolayısıyla böyle komplolarla, teorilerle işimiz yok. Ben Sayın Demirel'in de böyle işler içinde olmadığını biliyorum. Çünkü ben bir şey söylediğim zaman bunun doğru olduğunu zaten beni tanıyanlar ve kamuoyu bilir. Demokrat Parti'ye gelenler olacaktır. Ama bu konu tamamen bir düzmecedir, gerçekle hiçbir ilgisi yoktur.”

“Bu seçimde çok tuhaf şeyler oldu. Türkiye'de sanki üç parti varmış gibi, başka hiçbir parti barajı aşmayacakmış gibi bir kurgu kurgulandı, topluma dayatıldı” diyen Zeybek, “Bunun sonucunda evet bizim partili olan seçmenlerimiz, 'nasıl olsa barajı aşamayacak' diye gittiler, kimisi, 'AKP gelmesin', kimisi, 'CHP gelmesin' diye kan ağlayarak oylarını başka partilere verdiler. Bu olağanüstü bir dönemdir. Allah bir daha milletimize böyle bir seçim kampanyası göstermesin. Çünkü çok tehlikeli ve eşitlik kurallarına aykırı bir seçim kampanyasıydı bu” değerlendirmesinde bulundu.