Ünlü şarkıcı, vakıftan ayrıldığını Twitter’daki sayfasından duyurdu: “POPSAV yönetim kurulundan, gördüğüm lüzum üzerine istifa ettim.

19 Haziran’daki Açıkhava konserinde sahne almayacağım. Lütfen herkese duyurun. Benim için bilet alanlar, iade etsinler.” Kulislerde, Yaşar’ın istifasına POPSAV’da yaşanan Ajda Pekkan krizinin yol açtığı konuşuluyor. POPSAV Başkanı Hakan Peker, düzenleyecekleri yardım konserinde yer alması için Pekkan’ı bir türlü ikna edemediklerini söylemiş, tepkisini şu sözlerle dile getirmişti:

“Bir hayvan barınağının açılışında karşılaştık, ‘Hayvanlar için birçok yardım yaptınız, şimdi sıra insanlarda’ diyerek projeden bahsettim. Üç gün sonra menajerini arayıp hatırlattım. Menajeri ‘Ajda Hanım yaşlı bir kadın. O tarihlerden birkaç gün önce kendisinin de bir konseri var. İki gün üst üste konser kaldıracak durumda değil. Bu yüzden geceye katılamayacak’ yanıtını verdi.” Peker’in bu açıklaması POPSAV’da görev alan Metin Özülkü de dahil birçok kişi tarafından eleştirilmişti.