Yalçın, yaptığı açıklamada, Iverson'ı sadece şampiyon olmak için transfer etmediklerini, bu transferle hem Türkiye'nin tanıtımına katkı yaptıklarını, hem de basketbola ilgiyi daha da arttırmayı planladıklarını dile getirdi.

Iverson'ın kalitesinin yanında takım arkadaşlarının da NBA yıldızına büyük destek vermesi gerektiğini kaydeden siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, “Iverson takım arkadaşlarının yardımıyla Beşiktaş'ı şampiyon yapacaktır. Takım arkadaşlarının da buraya çabuk uyum sağlaması için kendisine yardım etmesi gerekiyor. Ligin yanı sıra Türkiye Kupası ve ULEB Avrupa Kupası'nda da şampiyonluk istiyoruz. Iverson'ın kariyeri ortada. Takımda liderliğe soyunacak. Kendisini yakından tanıyoruz” dedi.

“AVRUPA'DAN İZLEMEYE GELECEKLER”

Şeref Yalçın, Iverson transferinin Avrupa'da da büyük yankı uyandırdığını ve buradan da çok insanın NBA patentli yıldızlarını izlemeye geleceğini dile getirdi.

Basketbolu seven gençlerin Iverson'ı örnek alacağını vurgulayan Yalçın, şunları söyledi: “Iverson, geçen sezon NBA'de 20 maç oynadı. Türkiye'ye ailesiyle gelecek. Önce kendisi burada olacak. Daha sonrası eşi ve çocukları da burada olacak. Camia olarak kendisini sahiplenmemiz lazım. Yurt dışından, ABD'den ve Avrupa'dan bile insanlar onu izlemek için Türkiye'ye gelecek. Bu şekilde Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağız. Tabii ki hedefimiz şampiyonluk. Ancak şampiyonluğu kovalarken, bir yandan da bu transferle Türk basketboluna yeni bir ivme kazandırmak istiyoruz. Daha çok insanın basketbola yönelmesini arzuluyoruz. Taraflı tarafsız herkes Iverson'ı izlemeye gelecek.

İLK MAÇINA FENERBAHÇE ÜLKER KARŞISINDA ÇIKACAK

Iverson'ın transferinde büyük emek harcayan Yalçın, Beşiktaş'ın yeni yıldızının ilk maçına ise Fenerbahçe Ülker ile oynanacak karşılaşmada çıkacağını söyledi.

BJK Cola Turka Arena'nın kendi salonları olduğunu hatırlatan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, “Akatlar bizim evimiz. Toplam 5 bin kişi kapasitede. Iverson'a gösterilecek ilgi nedeniyle burada sıkıntı olmayacak ama büyük maçlarımızda sorun olursa Sinan Erdem veya Abdi İpekçi'de oynayabiliriz. Iverson'ın uyum sağlaması için 2 haftaya ihtiyacı var. Sahamızdaki Fenerbahçe Ülker maçında ise forma giyecek” diye konuştu.

“IVERSON BOŞ TRİBÜNLERE OYNAMASIN”

Yalçın, siyah-beyazlı taraftarlara da çağrıda bulunarak, Türk basketbol tarihin en büyük transferlerinden biri olan Iverson'ın boş tribünler karşısında oynamamasını istedi.

Bu transferin kendileri için her kapıyı açacak bir çalışma olduğuna dikkat çeken Şeref Yalçın, “Daha iyi rakamlara sponsorluk anlaşmaları yapabileceğiz. Artık herkes Beşiktaş Cola Turka'yı biliyor. İnanıyorum ki Iverson Türkiye'de çok başarılı olacak. Taraftarlarımız salonu doldursunlar. Iverson boş tribünlere oynamasın” diye konuştu.

“BAZI DEĞİŞİLİKLERE GİDEBİBİLİRİZ”

Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyesi, Iverson'ın transferinin ardından takımda bazı değişikliklere gidebileceklerini dile getirdi.

Formanın hakkını verecek oyuncularla yola devam edeceklerini vurgulayan Yalçın, bu nedenle bazı değişiklikler yapabileceklerini söyledi.

6 KASIM CUMARTESİ GÜNÜ İSTANBUL'DA

Siyah-beyazlı kulübün Guti ve Quaresma'dan sonraki en büyük transferi olan Allen Iverson, 6 Kasım Cumartesi günü İstanbul'a gelecek.

Amatör şubelerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Şeref Yalçın, yeni transferin 6 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinde İstanbul'a geleceğini belirterek, “Aynı gün akşam saatlerinde de salonumuzda tanıtımı ve imza töreni gerçekleştirilecek. Bunun ardından Iverson, Bornova Belediyesi ile yapacağımız maçı izleyecek ve takım arkadaşlarıyla tanışıp bütünleşecek” dedi.