Gözlerini açan, elleri ve ayakları tepki veren Aydın, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in girişimleriyle ambulans helikopterde İstanbul'daki Medical Park Bahçelievler'e götürüldü. Tedavisine devam edilen Mustafa Aydın'ın menejeri Olgun Karamanoğlu, “Mustafa'nın en kısa sürede yeniden aramıza ve yeşil sahalara dönmesini umutla bekliyoruz” dedi.

Kaza, geçen 27 Eylül günü saat 03.00 sıralarında Narlıdere İstihkam Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı önünde meydana geldi. Karşıyaka ile golsüz biten karşılaşmada 90 dakika stoper olarak forma giyen 24 yaşındaki Mustafa Aydın, maç bitiminde İstanbul'dan maçı seyretmeye gelen manken nişanlısı 21 yaşındaki Müge Bayrak ve bazı futbolcu arkadaşlarıyla dolaşmak için dışarıya çıktı. Bir süre Kordon'da dolaşan Mustafa Aydın, daha sonra nişanlısının kız arkadaşını Urla ilçesindeki evine bırakmak için aynı takımda oynayan futbolcu arkadaşı Fatih Egedik'in babasına ait otomobili ödünç alarak yola çıktı. Mustafa Aydın, dönüş yolunda maçtaki yorgunluk ve aşırı hız nedeniyle direksiyon kontrolünü yitirince 35 HE 088 plakalı otomobil yoldan çıkarak ağaca çarptı. Ağır yaralı hastaneye kaldırılan Müge Bayrak yaşamını yitirirken, ağır yaralanan ve kanında alkole rastlanmayan Mustafa Aydın yoğun bakım ünitesine yatırıldı.

YAŞAMA TUTUNDU

Vücudunda çok sayıda kırıklar ve ağır yaralar bulunan Mustafa Aydın, yoğum bakım ünitesinde yaklaşık bir ay süren yaşam savaşında mucizeyi gerçekleştirdi. Bilinçli olmasa da gözlerini açan, elleri ve ayaklarıyla tepkiler veren Mustafa Aydın'ın, sağlık durumunda düzelme olmasıyla birlikte devreye Türkiye Futbol Fedarasyonu Başkanı Mahmut Özgener girdi.

Mustafa Aydın, geçen cumartesi Dokuz Eylül Üniversitesi yoğum bakım ünitesinden çıkartılarak Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helitopterle İstanbul'a götürüldü. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin pistine inen helikopterden alınan Aydın, daha sonrada Medical Park Bahçelievlere'e götürüldü.

ÖZGENER'E TEŞEKKÜR

Mustafa Aydın'ın tedavi sürecinde yanından hiç ayrılmayan menejeri Olgun Karamanoğlu, sağlık durumundaki son gelişmeler hakkında da bilgi verdi. Mustafa'yı yeniden yeşil sahalarda görmeyi umut ettiklerini belirten Karamanoğlu şunları söyledi: “Dokuz Eylül Ünevirsitesi Hastanesi'nde sağlık durumunda olumlu gelişmeler yaşanınca, daha iyi donanıma sahip olduğu için bu hastaneyi tercih ettik. Burada ellerini ve ayaklarını kullanıp kullanamayacağı, rehabilitasyon merkezindeki tetkiklerle ortaya çıkacak, ilerisi için de daha iyi fikir edinebileceğiz. Mustafa Aydın'ın buradaki tüm ihtiyaçlarını da TFF üstlendi. Başkan Mahmut Özgener, futbolcumuz için her türlü girişimde bulunarak naklini sağladı. Ailesi olarak büyük bir umutla onun futbolcu kişiliğiyle de hayata karşı mücadelesini kazanmasını bekliyoruz.”

Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı da, futbolcularının ailesine sonuda kadar destek vereceklerini, Türkiye Futbol Fedarasyonu'nun desteğini de çok sevindiklerini dile getirdi.

MUTLULUK HAYALLERİ YARIM KALDI

Mustafa Aydın'ın Karşıyaka formasını giydiği sırada, o zamanlar İzmir'de mankenlik yapan Müge Bayrak ile arkadaş toplantısında tanıştığı, daha sonra da aralarında büyük bir aşk başladığı belirtildi. Mustafa Aydın'ın maçlarını kaçırmamaya çalışan Müge Bayrak'ın İzmir'e de yine nişanlısının maçını seyredip ona destek vermek için geldiği kaydedildi. Yaklaşık bir yıldır nişanlı olan çiftin evlilik hayalleri kazayla son buldu.