Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 34 yıl sonra Sakarya’dan 1 milletvekili çıkarmayı başardı. Engin Özkoç, Sakarya’da CHP’nin milletvekili oldu.

CHP son olarak 1977 genel seçimlerinde milletvekili çıkarmayı başarmıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 5, CHP 1 ve MHP 1 milletvekili çıkardı.

CHP’nin 34 yıl sonra milletvekili çıkardığı Engin Özkoç, 1962 yılında, Sakarya'nın Kayalar Memduhiye köyünde doğdu. İlkokulu Kayalar Memduhiye köyünde, ortaokul ve liseyi Sakarya'nın Adapazarı merkez ilçesinde okuduktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. İş hayatına 1980 yılında Adapazarı Belediyesi ESO İşletmeler garajında, tornacı olarak başladı.

1982 yılında askere gitti. 1989 yılına kadar market işletmeciliği yaptı. Gençlik kollarında çalıştığı CHP'den 1989 yılında Belediye Meclis Üyesi oldu. Belediye Meclisinde Grup Başkan Vekili olarak görevini sürdürürken, dönemin Belediye Başkanı Ünal Ozan tarafından Belediye Başkan Yardımcılığına getirildi. Aralıksız 4 yıl bu görevi sürdürdü. 1994 yılı Belediye seçimlerini kaybettikten sonra, 3 dönem yaklaşık 15 yıl Belediye Meclis Üyesi seçildi. 1999 yılı Kasım ayında Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi seçildi. Meclis Üyeliği devam ederken, 2004 yılı seçimlerinde CHP'den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu. Şubat 2009 Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) seçimlerinde, SATSO Meclis Başkanlığına seçildi. Özel iş hayatına 4 farklı eğitim kurumu işleterek devam ediyordu.