Türkiye'de ağustos ayında uygulamaya konulması planlanan internetteki filtreleme uygulamasına karşı, 9 Haziran 2011 günü yabancı hacker grubu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) sitesine saldırı düzenledi.

Bu gelişmenin ardından harekete geçen Bilişim Polisi, saldırı düzenleyen ülkeleri ve bu ülkelerdeki o hacker gruplarını tespit etmeye çalışırken bu yabancı hacker gruplarıyla işbirliği yapan Türk hacker’ları da tespit etmek için çalışmalara başladı.

Büyük çoğunluğu yabancı ülkelerden olan hacker gruplarının, başkalarına ait bilgisayarları "köle bilgisayar" haline getiren bir virüs aracılığıyla 100 bin kişiye ait bilgisayarın kontrolünü ellerine aldığı, aynı anda TİB'in sitesine saldırı düzenledikleri belirlendi. Bilgisayar sahiplerinin büyük bir bölümünün köle bilgisayar olmak için bu virüsü kendi bilgisayarlarına gönüllü olarak indirdikleri öne sürüldü. Bu arada dışarıdan gelen siber saldırıların, ulusal güvenliği tehdit eden dış kaynaklı saldırılar olarak kabul edildiğinden, bu konudaki soruşturmaların Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde yürütüldüğü öğrenildi. Bu yıl web sitesi saldırıya uğrayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde özel bir birim oluşturulduğu belirtildi.

KÖLE BİLGİSAYAR NEDİR?


Hacker’lar tarafından yazılan bir virüs programı sayesinde, bu programın indirildiği tüm bilgisayarların her türlü kontrolünü hackerların eline geçiyor. Böylece hackerların denetimine geçen bilgisayar bir köle gibi hacker ne isterse yapıyor. Hacker, bilgisayarda bulunan tüm kredi kartı şifrelerini ve her türlü özel bilgileri de alabiliyor.