Ömür boyu hapis cezası alan Mehmet Aslankaya, Cevat Alpaydın, Adnan Sarıbaş, Selçuk ve Cengiz Kırçiçek ile 6 ila 28 yıl arasında değişen sürelerde cezaya çaptırılan Fikret Tatar, Osman Alkan, Durmuş Ülger, Mücteba Katıksız, Murat Taçoğlu, Serkan Sarıgül, İsmail Akbulut, Ali Bozkuş, Adnan Yılmaz, Fikret Balıkçıoğlu, Rusudan Demirkan ve Ali Yutaz, tutuklu kaldıkları Gürcistan’ın Rustavi ve Batum cezaevlerinden tahliye edildi. Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu’nda yapılan işlemlerinin ardından önceki gece Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giren 17 kişi yakınlarına sarılarak hasret giderdi, kimileri ise toprağı öptü.

Mezardan çıktık


28 yıl hapis cezasına çaptırılan ve 2 yıl 8 aydır cezaevinde tutuklu kaldığını anlatan İsmail Akbulut, cezaevinde bulunan arkadaşlarının da serbest bırakılmasını istedi. 4,5 yıldır cezaevinde tutuklu kaldığını anlatan Mehmet Aslankaya ise 10 dakika süren mahkemenin ardından ömür boyu hapis cezası aldığını belirterek, “Ölmeyi bekliyorduk. Mezardan çıkmış gibi olduk” dedi.

Gürcistan’da tutuklu Türkler serbest

SARP Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giren 17 kişiyi yakınları karşıladı. Gürcistan Mağduru Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu, 56 Türk’ün Gürcistan’da tutuklu olduğunu söyledi.