İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, 3 aydır Eyüp Sultan ve çevresini mesken tuttular... Öğrenciler hazırladıkları projelerde hayallerindeki Eyüp'ü tasarladılar.

İstanbul'un fethinden önce kurulan ilk Müslüman Türk şehri olan Eyüp'ü Mimarlık dersinde konuk olarak alan öğrenciler, Eyüp'ün kent analizini yaparak buradaki tarihi dokuyu ortaya çıkaran, günlük yaşamı kolaylaştırıcı ve kültürel, sosyal, turistik değerleri ortaya çıkaran plan ve projelere imza attılar.

Kültür Üniversitesi 2. Sınıf öğrencilerinin 3 ay boyunca Eyüp'te çalışarak hazırladığı projeler, Eyüp Belediyesi Sergi Salonu'nda sergilenmeye başlandı. Serginin açılışını Başkan Yardımcısı Sedat Şahin gerçekleştirdi.

Şahin, gençlerin fikirleri, projeleri ve geleceğe bakışlarının çok önemli olduğunu belirterek, "Böyle güzel bir çalışma gerçekleştirdikleri için Kültür Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencilerini kutluyorum. Ayrıca tarihi ve dini açıdan büyük öneme sahip Eyüp ilçemizi baz almaları da bizi ayrıca sevindirdi. Gençlerin özellikle tarihi dokuyu koruyan, günlük yaşamı kolaylaştıran ve kent vizyonuna yakışan unsurları ön plana çıkarmaları çok güzel... Eyüp ile ilgili çok iyi analizler yapmışlar. Çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum " dedi.

Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Ayça Alangoya ise "Öğrencilerin amatör bir ruh ve profesyonel bir bakış açısıyla oluşturdukları bu çalışmalar onların gelecekleri açısından da çok önemli bir deneyim oldu. Ayrıca Eyüp'te bulunduğumuz süre içerisinde, her gün yeni bir güzelliği, yeni bir ruhu keşfetme imkanı bulduk. İnşallah öğrencilerimiz okullarını bitirir ve Eyüp'te başarılı projelere imza atma olanağı bulurlar" diye konuştu.

Öğretim Görevlisi Erkut Sezgin de öğrencileri çalışmalarından dolayı kutladı. Projeye Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ikinci sınıf öğrencileri Kübra Şehirli, Fırat Bayram, Doğaç Tekman, Göksu Özalp, Samet Tekşen, Şebnem Eminoğlu, Serhat Yıldız, Büşra Aşık, Damla Bayraktar, Didem Bayraktar, Nihan Özhan ve Gökhan Kansız katıldı. Öğrencilerin hazırladıkları projeler 19 Hazirana kadar Eyüp Belediyesi Sergi Salonu'nda sergilenecek