MHP lideri Bahçeli'den Başbakan Erdoğan'ın "İktidardayken Abdullah Öcalan'ı neden asmadınız?" sorusuna yanıt geldi: "7 Haziran 2002'de bir liderler zirvesi yapıldı. Onların hepsi Cumhurbaşkanlığı tutanağında var. AK Parti'nin kendi internetinde o konuşmalardan herhalde bir kırıntı olacaktır. Bunları okumadan, hatırlamadan yine bildiğin yalanlarla MHP'yi karalamaya çalışıyorsun. Sayın Başbakan biraz utanman lazım."

Bahçeli, partisince Mersin'de Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda düzenlenen mitingdeki konuşmasında Erdoğan'ın Öcalan ile ilgili eleştirilerine yanıt verdi.

Bahçeli, Erdoğan'ın, yeni Anayasa ile ilgili sözlerine de dikkati çekerek, "AKP'nin yeni anayasasıyla İmralı canisine ev hapsi ve ilerde de genel affı gizli gündem olarak tutanlar, bunun açığa çıkmasıyla hemen panik yaşıyor. Ama birilerinin söylediğine değil MHP'nin sorusuna cevap vermekten kaçınarak işi yine şeref ve şerefsizlikle ilişkilendiriyor" dedi.

MHP lideri sözlerine, "Geçen defalarda da 'siz bunlarla görüşüyorsunuz, bunlarla müzakere değil mütareke içerisindesiniz, bunların dediğini yapacak duruma geldiniz' denilince 'kim (görüşüyor) diyorsa onlar şerefsizdir' demiştir. Şimdi görüştüğünü kendisi açıkladı, şeref meselesinde sınıfta kaldı" diye devam etti.

Bahçeli, Erdoğan'ın, Öcalan ile ilgili "İktidardaydınız niye asmadınız?" şeklinde partisine yönelik suçlamada bulunduğunu hatırlattı ve şu sözlerle yanıt verdi:

"(İktidardaydınız niye asamadınız) diyor. Şimdi Sayın Başbakan biraz utanman lazım. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 7 Haziran 2002 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanının başkanlığında bir liderler zirvesi yapıldı. Onların hepsi hem cumhurbaşkanlığı tutanağında var hem de AKP'nin kendi internetinde o dönemdeki konuşmalardan herhalde bir kırıntı olacaktır. Bunları okumadan, bunları hatırlamadan yine bildiğin yalanlarla MHP'yi karalamaya çalışıyorsun.

Şimdi soruyorum tekrar 7 Haziran'da dönemin Cumhurbaşkanının huzurunda liderlerle yapılan toplantıda idam cezasına nasılyaklaştığını ve idam cezasının kaldırılmasından yana hangi görüşü savunduğunu söyleyebilir misin? Şimdi kalkmış (o dönemde ben olsaydım asardım) diyor, (asamamış olsaydım koalisyondan ayrılırdım) diyor. Peki bunları söylerken 9yıldan bu yana oradasın İmralı Canisi ile anlaşacağın yerde İmralı'ya gidip niye asamıyorsun?"

"Ev hapsi" tartışması

Öcalan ile ilgili "ev hapsi" meselesinin de konuşulduğunu ifade eden Bahçeli, "Bu ev hapsi meselesini konuşuyoruz, kendisi (böyle bir şey yok, ispatlayamazsanız şerefsizsiniz) diyor ama aynı gün bir başka gazetede bir bağımsız aday ev hapsinden caninin kurtulacağını ifade ediyor. Onlara bir şey söylemiyor ve kalkıyor MHP'yi suçluyor, yine yalankonuşarak milletimizin aklını çelmeye çalışıyor" diye konuştu.

Bahçeli, "Her şey açık sayın başbakan ülkeyi yönetemiyorsun ülkeyi kaosa, kargaşaya, kutuplaşmaya, kamplaşmaya ve krize kavgaya sürükledin. Şimdi ise Türkiye'yi toparlayamıyorsun. Kime ne söz vermişsen kimin ne senaryosunda başaktörlüğe soyunmuşsan şimdi onu yapmaya mahkum ve mecbur kalmışsın. Bunu kendi kendine kara kara kara düşünüp bir çıkış yolu bulacağın yerde Milliyetçi Hareket Partisi'ni suçlamanın gereği yoktur" dedi.