Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Muhalefeti ve Öğrenci kolektiflerinin de aralarında bulunduğu bir grup öğrenci, Hopa olaylarında hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'yu anmak ve olayların ardından tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması için eylem yaptı. İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt’taki ana kapısı önünde toplanan yaklaşık 100 öğrenci, “Öğretmenin katili AKP’den hesap soracağız. Bu kavga bu dava gençliğin" yazılı pankart açtı. “AKP’den hesabı gençlik soracak", “Her yer Hopa her yer direniş" sloganları atan grup, ardından basın açıklaması yaptı.

"ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILSIN"

Açıklamada acil talepleri olduğunu belirten öğrenciler taleplerini şöyle sıraladı:

“Tutuklu arkadaşlarımız serbest bırakılsın. Arkadaşlarımızı yaralayan, gözaltında işkence yapan polisler hakkında derhal soruşturma başlatılsın. Gerekli cezalar verilsin. Tayyip Erdoğan’ın seçim mitinglerinde ağzından çıkanı kulağı duysun. En azından ölüye saygılı olsun. Burada tekrar söz veriyoruz. Arkadaşlarımıza, Metin öğretmenimize ülkemize ve üniversitelerimize sahip çıkacağız"

FAKÜLTE KAPISINDA ARBEDE


Eylemin ardından öğrenciler Edebiyat Fakültesi’ne yürüdüler. Fakülte girişinde kendilerine kimlik sormak isteyen özel güvenlik görevlileriyle öğrenciler arasında kısa süreli arbede yaşandı.Bazı öğrenciler, kapıyı zorlayarak fakülteye girdiler. Kapıların açılmasının ardından ise diğer öğrencilerin de fakülteye girişine izin verildi.