Yapılan çalışmalar sonucu ikisi kardeş 3 işçinin cesedi çıkarıldı.

İlçeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıktakı Küçükgüzel Köyü'nde devam eden mandıra inşaatının 5 metre yüksekliğindeki taş duvarı, saat 10.00 sıralarında yıkıldı. Duvarın yapımında çalışan işçilerden 3'ü, enkazın altında kaldı. Yaklaşık 10 metrelik bölümü yıkılan duvar enkazının altında kalanların çıkarılması için ekipler seferber edildi.

CESETLER ÇIKARILDI


Suşehri İlçesi'ne bağlı Küçükgüzel Köyü'nde işadamı İdris Kaya tarafından yaptırılan ve 600 hayvanın barınacağı mandıra inşaatının çalışması sırasında yıkılan taş duvarın altında kalan kişilerin cesetlerine ulaşıldı. Mandırada barındırılacak hayvanların dışkılarının bir araya toplanması için yaptırılan ve 5 metre yüksekliğinde olduğu öğrenilen çukur içindeki duvar bölümünde yaşanan olayda göçük altında kalanların Serhan ve Ziya Barış isimli kardeşler ile Sıddık Düdük olduğu belirlendi. İş makinelerinin yardımı ile yapılan çalışmalar sonucunda 3 işçinin cesetlerine ulaşıldı. Cesetler bulunduğu yerden çıkarılırken, Suşehri Cumhuriyet Savcılığı olay yerinde inceleme yaptı.

DİĞER KARDEŞ ŞOKA GİRDİ

Duvarın yıkılması sonucu altında kalarak can veren 3 kişiden Serhan ve Ziya Barış'ın üçüncü kardeşleri olan Eyüp Barış'ın ise olay sırasında duvarın üst bölümünde bulunduğu öğrenildi. Olayı gören Eyüp Barış'ın şoka girdiği gözlenirken, sağlık ekipleri kendine getirmek için olay yerinde ilk müdaheleyi yaptı. Olay yerinde yapılan incelemelerden sonra cesetlerin Suşehri Devlet Hastanesi morguna kaldırılacağı bildirildi. Yaklaşık 150 metre uzunluğunda inşaa edilen duvarın örme işinin bittiği ve sıva işleminin yapıldığı sırada 10 metrelik bir bölümünün çöktüğü öğrenildi.