Barış ve Demokrasi Partisi’nin desteklediği Bağımsız adaylar için düzenlenen mitingte konuşan BDP eski Genel Başkanı ve Hakkari Bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, Öcalan’ın halkın arasına geri dönmesi gerektiğini belirterek, “Kürt isyanın bir lideri vardır. Onun adı da Sayın Öcalan’dır. O nedenle İmralı’dan görüşme yaptığınız sayın Öcalan bu halkın arasına geri dönmelidir”dedi.

MHP’yi saldırtıyor


BDP’nin desteklediği Bağımsız adaylar için düzenlenen miting, Aşağı Merzan Mahallesindeki toprak sahada yapıldı. Mitinge gelenler, Katramaz köprüsünde önce Polis tarafından, daha sona da BDP’nin görevlendirdiği görevliler tarafından üst aramalarından geçirildi. Mitinge katılanların büyük çoğunluğu yöresel kıyafetler giydikleri gözlenirken, miting öncesi kalabalık çeşitli grupların ve yerel sanatçıların okuduğu kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Demirtaş konuşmasında, “Demokratik zaferimizi 12 Haziranda ilan edeceğiz. Dikkat edin Başbakan bunu anladığından beri partimize, halkımıza her türlü hakareti, her türlü yalan ve iftirayı atıyor. BDP gibi 2,5 milyon oy almış arkasında 10 milyonluk bir halk olan Partimizi hiç utanmadan, sıkılmadan terörist ilan ediyor”diye konuştu.

Demirtaş, Erdoğan’ın herkesi kendilerine karşı saldırtmaya çalıştığını da belirterek, “Kalkıp diyor ki, MHP, BDP’ye saldırmıyor. CHP niye BDP’ye saldırmıyor. Herkesi bize saldırtıyor, yetmiyormuş gibi ırkçıları da bize saldırtacak. Her yerde Kürt halkını boğmaya çalışacak. Bütün bunlar bize karşı başlattığı etnik bir ayrışma ve etnik bir saldırıdır” görüşünü ortaya koydu. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin konuşmasını da değerlendiren Demirtaş şöyle devam etti:

İsyanın lideri geri dönsün

“Bu iş çocuk oyuncağı değil. Bu halk Türkiye içerisinde birlikte yaşamaktan yanadır. Bölünmekten yana değil. Ama kendi anavatanında kendini yönetecek. Özerklik budur. Bu halk savaştan yana değil. Ama barış onurlu bir barış olacak. Bunun adı Kürt isyanıdır. Bunun adı terörist değildir. Bu Kürt isyanın bir lideri vardır. onun adı da Sayın Öcalan’dır. O nedenle imralıdan görüşme yaptığınız sayın Öcalan bu halkın arasına geri dönmelidir. Sayın Öcalan özgür olmalıdır ve bu isyan lideri serbest bırakılmalıdır.Bu talepler sakın ola ki tehdit olarak algılanmasın. Gerçekleri konuşuyoruz. Türk halkı bilsin ki Kürt halkı onlara düşmanlık etmedi, bu nedenle Türk halkı Kürt halkının kardeşliğini beklemelerini bekliyoruz. Türk anaları dualarını bizden esirgemesinler.”