Avusturya’da kızını 24 yıl boyunca evin bodrumuna kapatan ve ondan 7 çocuğu olan “yüzyılın sapığı” olarak adlandırılan Josef Fritzl, Alman Bild Gazetesi’ne verdiği röportajda en çok 13 çocuğu ile eşinin kendisini ziyaret etmemesine üzüldüğünü söyledi.

Hapishanedeki hücresine ancak 7 ayrı kilitli ve güvenlik kontrolünün bulunduğu kapılardan geçilerek ulaşılabilen Fritzl, 11.5 m2’lik bir hücrede yaşıyor. Dünyada yüzyılın sapığı olarak isimlendirilen 75 yaşındaki Josef Fritzl, karısının, yani tecavüz ettiği kızı Elizabeth’in annesinin kendisini affetmesini istiyor.

Çalınır diye evlilik yüzüğünü parmağından çıkardığını söyleyen ve iki yıl önce yakalandıktan sonra ilk kez basına konuşan Fritzl, Bild muhabirine “Selam ben Josef Fritzl! Kendimi tanıtmam gerekiyor” dedikten sonra gülümseyerek sözlerine devam ediyor: “Doğru ya ben dünya çapında ünlüyüm. 55 yıllık evliyim. Karıma 8 mektup yazdım. Ama bana hiç cevap yazmadı. Hâlâ beni sevdiğini biliyorum.”

UMUDU, HAPİSHANEDEN SAĞ ÇIKMAK

Bodruma kapattığı kızına en az 3 bin kez tecavüz eden Fritzl, ne karısının ne de 13 çocuğunun kendisini ziyaret etmemesine çok üzülüyor. Fritzl’ın minik hücresinde, yatak, masa, tuvalet, lavabo ve bir de televizyon bulunuyor. Charlie Sheen’in “Two and a Half Men” dizisini kaçırmadığını söyleyen Fritzl, dizideki küçük erkek çocuğu oğluna benzettiğini belirtiyor. Böylesine derin bir yalnızlık ve üzüntü içindeyken dizinin kendisini mutlu ettiğini ifade eden yüzyılın sapığı, röportajını “Akşamları hep karımı düşünüyorum. En büyük hayalim buradan bir gün sağ bir şekilde çıkmak. O zaman bana her zaman sadık olan karıma çok iyi bakacağım” sözleriyle bitirdi.

Bulunduğu hapishanede biber ve domates yetiştiren Fritzl’ın en büyük şikâyeti ise yalnızlık. Çünkü güvenlik nedeniyle diğer mahkûmlarla görüşmesi yasak.

Öcalan’ın hücresi 7 metrekare

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın İmralı Cezaevi’nde kaldığı 7 metrekarelik hücresinde ranzalı yatak, çalışma masası, radyo, tuvalet banyo, sandalye, gökyüzünü gören havalandırma penceresi ve havalandırma bahçesine açılan bir kapı bulunuyor.