Erdoğan, "O süreci Sayın Cumhurbaşkanı'mız Gül ile beraber yaşadık. Ben de birçok şeyi biliyorum" dedi.

O dönem Meclis'te bulunan Anavatan ve DP'nin verdiği sözü 'tutmadığını' belirten Başbakan, "Cumhurbaşkanımızı Parlamento seçsin, bundan sonrakileri millet seçsin, dedik. Yanaşmadılar" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Erkan Mumcu'yu, Org. Başbuğ ve İ. Hakkı Karadayı'nın aradığı söyleniyor?" sorusuna da şu cevabı verdi: "Sadece onlar aramamıştır, belki onların dışında arayanlar da vardır. Bilemiyorum. Elimde kesin bir delil yok. Duyumlar var."

Başbakan, dün akşam Kanaltürk'e katıldı. 2007'deki Köşk seçimleri sırasında yaşanan 367 krizi soruldu. O süreci Gül ile birlikte yaşadığını aktaran Erdoğan, "Ben de birçok şeyi biliyorum. Ancak bunları konuşmanın bize bir şey kazandıracağını sanmıyorum" dedi.

Erdoğan, darbelere dayanak oluşturan TSK İç Hizmet Kanunu 35. maddenin yeni anayasada ele alınacağını da kaydetti. Ordunun birinci vazifesinin ülkeyi dış düşmanlara karşı korumak olduğunu hatırlatarak, "Yeni anayasa ile bu kesinlikle netleşecektir." diye konuştu.

Balyoz davasının sorulması üzerine de, "Gerek ifadeler gerek aramalar araştırmalar esnasında birçok şey ortaya çıkıyor. Çok ciddi bir süreç yaşanmış. Benim temennim bunların bir an önce sonuçlandırılarak, Türkiye'nin gündeminden düşmesidir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin kendisine yönelik "Eğer iktidara gelirsen İmralı canisini serbest bırakacak mısın?" sorusuna da sert tepki gösterdi: "(Öcalan) madem caniydi neden idam etmedin? Eğer senin şerefin varsa, kiminle ne görüşme yaptığımı açıkla, iddianı ispatla."