Askeri casusluk ve şantaj çetesi soruşturmasında, Milli Güvenlik dersine giren bazı liselilerin şantaj amaçlı tuzağa düşürüldüğü ileri sürüldü.

Operasyonda gözaltına alınan 35 şüpheli arasında yer alan Üsteğmen A.Ç.T’nin liseli kızlarla cinsel ilişkiye girdiğine dair fotoğraflar ve kamera görüntüleri bulunduğu öğrenildi. Soruşturmada tutuklanan Albay İbrahim Sezer’den elde edildiği iddia edilen belgeler arasında, çetenin liseli kızları tuzağa düşürdüğü ve kullanmayı planladığı yönünde bilgiler olduğu öne sürüldü.

Bu amaçla derslerine girilen kız öğrenciler ile cinsel ilişkiye girildiği, fotoğraflarının ve görüntülerinin de kaydedildiği iddia edildi.

GÖRÜŞMELER KAYITTA
İstanbul 23. Motor Piyade Alay Komutanlığı’nda görev yapan ve Sultanbeyli’deki bazı liselerde Milli Güvenlik derslerine giren Üsteğmen A.Ç.T’nin, el konulan bilgisayarında da liseli kızlarla cinsel ilişki sırasında çekilmiş görüntülere ulaşıldı. Üsteğmenin liseli kızlardan biriyle yaptığı MSN görüşmeleri de kayıt altına alındı.

Görüşmelerden birinde, İ. ismindeki öğrenci üsteğmene ilişkiye girmesinin hata olduğunu belirterek, “Diyorum ya yaptım bir hata. Anla artık, yaşıma ver, daha 16 yaşındayım. Defalarca söyledim. Her öğretmen öğrenciyle arasına belli bir mesafe koyarken sen niye bunu yapmadın ki tuhaf. Sen teğmen, ben öğrenci herkes yerini bilsin. Bundan sonra kendine gel biraz” ifadelerini kullanıyor.

ÖĞRENCİLER DOĞRULADI
Tespit edilen liseli kız öğrencilerin aileleri ile birlikte emniyete gelerek ifade verdikleri üsteğmenin kendilerini sürekli taciz ettiğini anlattıkları da iddia edildi. Üsteğmen T’nin gizli kamera ile çektiği görüntüler incelemeye alındı, Soruşturma kapsamında tutuklanan Albay İbrahim Sezer’in de evinde pek çok bayan ile ilişkiye girdiğine dair görüntüler bulunmuştu.

Görüntülerdeki kadınlardan Aynur F, ifadesinde Sezer ile lise öğrencisiyken tanıştıklarını anlatmıştı. Sezer’den ele geçirilen bir ajanda da ise üst düzey bürokrat, işadamı ve subaylara fuhuş için gönderilmek istenilen kadınlarla ilgili bilgiler yer alıyordu. Öte yandan soruşturmada dün bir yüzbaşının şüpheli olarak ifadesi alındı. Savcı Fikret Seçen tarafından sorgulanan yüzbaşı serbest bırakıldı.
.