28 Kasım 2010 tarihinde çatısı yanan tarihi Haydarpaşa Tren Garı'na yaklaşık 150 metre uzaklıkta bulunan Yemekli ve Yataklı Vagonlar Şefliği'nde yangın çıktı. Paniğe neden olan yangın kısa sürede söndürülürken, operasyon şefi Selim Gümüş hafif şekilde yaralandı.


Yangın saat 16.20 sıralarında Haydarpaşa Tren Garın'a yaklaşık 150 metre uzaklıkta bulunan Yemekli ve Yataklı Vagonlar Şefliği'nde meydana geldi. 3 katlı binanın kazan dairesinde çıkan yangın nedeniyle binayı duman kapladı.

İçeride bulunan görevliyen ve vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Olay yerine kısa sürede Kadıköy, Üsküdar ve Erenköy'den gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yaklaşık yarım saat süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Daha sonra duman tahliyesi yapıldı. Yangında can kaybı yaşanmazken, Yemekli ve Yataklı Vagonlar Operasyon Şefi Selim Gümüşün, panik nedeniyle ikinci kattan atlayarak hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Gümüş'ün ayağının burkulduğu belirtildi. Yangın nedeniyle Haydarpaşa Tren Garı'na giriş yaya ve araç trafiğine kapatıldı.