Erdoğan, Alan’ın emekli olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Genel Müdürlüğü’ne getirildiğinden haberi olmadığını, haberi olsaydı bunu engelleyeceğini ifade etti.

Önceki gün Kanal D’de yayınlanan 32. Gün programında konuşan Erdoğan, Alan’ın genel müdürlük görev süresinin uzatılmasına engel olduğunu ve bu kapsamda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile görüştüğünü de belirtti. Ancak Ocak 2008’de TSKGV Genel Müdürlüğü’ne getirilen Alan’ın Eylül 2010’da MHP’ye üye olduğu gerekçesiyle genel müdürlükten istifa ettiğine yönelik daha önce kamuoyuna yansıyan bilgiler kafaları karıştırdı.

TSKGV Genel Müdürü’nü Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün başında bulunduğu bir mütevelli heyetinin belirlediği ve mütevelli heyetinin 2 ayda bir gerçekleştirdiği toplantılarda genel müdürü görevden alma yetkisi bulunmasına rağmen bu yetkisini kullanmadığı da ortaya çıktı. Erdoğan’ın doğrudan müdahale etme yetkisinin bulunmadığı mütevelli heyetinin Alan’ı görevden almamak için 3 yıla yakın bir süre niye beklediği soru işaretlerini artırdı.