Polis, Swetlena K. ile ilişkiye giren müşterileri hastaneye gitmeleri konusunda uyardı.

Antalya polisinin düzenlediği 'Batı Hattı' adlı fuhuş operasyonunda, liderliğini cezaevinde bulunan Hakan A., karısı Nuray A. ve Mehmet D.'nin yaptığı 2'si kadın 38 kişi, 'örgütlü olarak fuhuşa aracılık ve yer temin etmek' suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. 3 gündür sorguları devam eden şüphelilerin yarın sabah adliyeye sevk edileceği açıklandı.



Yabancı uyruklu 25 kadının ifadeleri ise bu sabaha karşı sona erdi. Avukat ve tercüman eşliğinde ifade veren kadınların yakalandıkları gün yapılan kan tahlili sonuçları da bu sabah saatlerinde çıktı. Kadınların bazı küçük hastalıklar taşıdığı belirlenirken, Ukrayna uyruklu Swetlena K. adlı hayat kadınında HIV virüsüne rastlandı. Swetlena K.'nın virüs taşıdığını, arkadaşlarına bile söylemediği ortaya çıktı. Polis, Swetlena K. ile ilişkiye giren müşterilere ulaşarak, hastaneye gitmeleri konusunda uyarıyor.

6 Türk kadın ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Türkmenistan, Moldova, Ukrayna, Rusya, Gürcistan ve Fas uyruklu 25 kadın ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü misafirhanesine gönderildi. Kadınlar, kendilerini görüntüleyen gazetecilere tepki gösterdi. Bir kadın gazetecilere tekme atmaya çalışırken, Swetlena K. ise gülümseyerek el hareketi yaptı. Soruşturma çok yönlü devam ediyor.