Van’ın Başkale İlçesine seçim gezisi için giden AK Parti milletvekili adayları Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan, Zahir Soğanda, Abdulahat Arvas, Necat Görentaş ile İl Başkanı Abdullah Arvas ve yaklaşık 60 kişilik partili. Çarşı mahallesinde seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra esnafı gezmek istedi. Bu sırada toplanan yaklaşık bin kişilik grup, AK Partilileri yuhalayarak, taş yağmuruna tuttu. Zor durumda kalan milletvekili adayları araçlarını bırakıp, çareyi kaymakamlık binasına sığınmakta buldu. Göstericeler bu sırada “Kahrolsun AKPö, gibi sloganlar attı. Polis kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullandı.

AK Parti Van milletvekili adayı Gülşen Orhan kaymakamlık binasında saldırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, BDP’lileri suçladı. Orhan, “BDP’lilerin her zaman yaptığı gibi taşlı ve küfürlü tepkisi var. BDP’den de bu beklenir. BDP’nin, AK Parti milletvekili adaylarını güllerle karşılanmasını beklemiyorduk. Herhalde onlar CHP’yi bekliyorlar. Bir seneden beridir Ak Parti düşmanlığı nereden geliyor. Halka hizmet eden Ak Parti, Kürt meselesini çözeceğim diyen de Ak Partidirö diye konuştu.

Dağıldıktan sonra tekrar Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanan grup, kendilerine müdahale eden polisleri de taş yağmuruna tuttu. Bir grup gösterici ise bu sırada Ak Parti İlçe binası ile milletvekili adaylarının araçlarını da taşlamaya başladı. Bazı araçların ve ilçe binasının camları kırılırken, kaymaklık önünde geniş güvenlik önlemi alan polis, Ak Partili grubu, koruma altına alarak ilçeden ayrılmasını sağladı.